Πίσω από γυψοσανίδες βρέθηκαν τα έγγραφα «φωτιά» του ΚΕΕΛΠΝΟ (Βίντεο)

Πίσω από γυψοσανίδες βρέθηκαν τα έγγραφα «φωτιά» του ΚΕΕΛΠΝΟ (Βίντεο)

Πολύτιμα έγγραφα για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, βρέθηκαν σε «κρύπτη» του οργανισμού στο Μαρούσι, επιβεβαίωσε η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Τα ευρυματα είναι πολύ σημαντικά και θα βοηθήσουν να συμπληρωθούν τα πορίσματα αφού πρώτα αξιολογηθούν απο τους αρμόδιους επιθεωρητές. Τα παραστατικά αυτά έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους και όχι σε κρύπτη» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παπασπύρου. 

Τα έγγραφα αυτά κρίνονται πολύ σημαντικά που θα βοηθήσουν την έρευνα και την σύνταξη των πορισμάτων εξήγησε η κ. Παπασπύρου ενώ δεν παρέλειψε να δώσει “συγχαρητήρια στους επιθεωρητές του μικτού κλιμακίου που με υπομονή και θάρρος ανακάλυψαν όσα ανακάλυψαν”.

Η κ. Παπασπύρου υπενθύμισε ότι είχε πολλές φορές αναφέρει ότι έλειπαν σημαντικά έγγραφα και ότι θα βρεθούν, τα οποία και βρέθηκαν.

“Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη αλλά συνέχεια βγαίνουν καινούργια στοιχεία και δεν μπορεί ακόμα να εκτιμηθεί” είπε κλείνοντας την παρέμβασή της στην ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Documento» στο δεύτερο υπόγειο του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης ανακάλυψαν καμουφλαρισμένη κρύπτη με τα αρχεία του κέντρου, τα οποία επιμελώς είχαν αποκρύψει από την έρευνα. Μέσα σε ένα δημόσιο κτίριο υπάλληλοι του δημοσίου και πρωταγωνιστές στο μεγάλο φαγοπότι είχαν δημιουργήσει το μουσείο της διαφθοράς τους, ενώ ταυτόχρονα έλεγαν πως τα χαμένα αρχεία που έκρυβαν και τα οποία αναζητούσαν οι επιθεωρητές είχαν κατασχεθεί από την εισαγγελία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πληροφορία για την κρύπτη μέσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μέσω τηλεφώνου από άτομο το οποίο δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του αλλά εικάζεται πως ανήκει στην ομάδα στελεχών του κέντρου, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να είναι κάποιος από τους ήδη υπόδικους ο οποίος θα εμφανιστεί αφού έδωσε την πληροφορία για να ελαφρύνει τη θέση του.

Η κρύπτη φαίνεται ότι ήταν γνωστή σε πολύ μικρό αριθμό ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο χώρος μπροστά από την καλυμμένη πόρτα ήταν σε χρήση κανονικά ως πάρκινγκ αυτοκινήτων και είναι μάλλον απίθανο οι υπάλληλοι που σύχναζαν στο δεύτερο υπόγειο να γνώριζαν λεπτομέρειες.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/346321-Eggrapha-photia-brethekan-krymmena-piso-apo-gypsosanides-sto-KEELPNO ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...