Παγκόσμια θλίψη για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα

Παγκόσμια θλίψη για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα
Μαραντόνα

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ίσως του κορυφαίου παίκτη όλων των εποχών.

Με το που μεταδόθηκε η θλιβερή είδηση όλα τα ξένα πρακτορεία, καθώς και τα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης πήραν κυριολεκτικά… φωτιά από τις αντιδράσεις της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής και όχι μόνο κοινότητας.

Οι αντιδράσεις ανά την υφήλιο ήταν αμέτρητες. Μερικές από αυτές ακολουθούν πιο κάτω:

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Σήμερα λέω αντίο σε έναν φίλο και ο κόσμος λέει αντίο σε μια αιώνια ιδιοφυΐα. Έναν από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών. Ένας ασυναγώνιστος μάγος. Φεύγει από τη ζωή πολύ σύντομα, αλλά αφήνει μια τεράστια κληρονομιά και ένα κενό που δεν θα καλυφθεί ποτέ. Αναπαύσου εν ειρήνη. Δεν θα ξεχαστείς».

Μπαρτσελόνα: «Σε ευχαριστούμε για τα πάντα Ντιέγκο». Η ομάδα της Βαρκελώνης ανέβασε στο twitter μία ασπρόμαυρη φωτογραφία, που χρωματίζεται μόνο απ’ το κόκκινο και το μπλε της Μπαρτσελόνα που φοράει ο Μαραντόνα σε μία απ’ τις εμφανίσεις του με τους Καταλανούς τη διετία 1982/84, όπου μέτρησε 38 γκολ σε 58 αγώνες.

Ρεάλ Μαδρίτης: «Η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Α μια τεράστια κληρονομιά και αποτελεί ήδη μύθο για εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο».

Αλμπέρτο Φερνάντεθ (πρόεδρος της Αργεντινής): «Μας οδήγησες στην κορυφή του κόσμου. Μας έκανες πάρα πολύ χαρούμενους. Ήσουν ο κορυφαίος όλων. Σε ευχαριστώ Ντιέγκο που ήσουν εκεί, Χάνουμε όλη μας τη ζωή».

Τόμας Μπαχ (Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής): «Αντίο σε έναν σπουδαίο. Ήσουν μια ταραγμένη ψυχή, αλλά ευχαρίστησες ολόκληρο τον κόσμο με τις μοναδικές σου ικανότητες σο ποδόσφαιρο».

Κιλιάν Μπαπέ: «Αναπαύσου εν ειρήνη θρύλε. Θα είσαι για πάντα κομμάτι της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Σε ευχαριστώ για όλη την ευχαρίστηση που έχεις προσφέρει σε ολόκληρο τον κόσμο».

Σεπ Μπλάτερ (Πρώην πρόεδρος της FIFΑ): «Είναι λυπηρό, πολύ λυπηρό, ο χαμός ενός εκ των σπουδαιότερων ποδοσφαιριστών της εποχής μας. Άφησε το σημάδι του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού με τη νίκη επί της Αργεντινής και το χέρι του Θεού, που μόλις συνάντησε».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...