Παγκόσμιος «κυβερνοπόλεμος»: Χάκερς επιτέθηκαν σε 74 χώρες!

Ζητούν λύτρα – Πάνω από 45.000 επιθέσεις

Θύματα οργανωμένης κυβερνοεπίθεσης έχουν πέσει πάνω από 74 χώρες.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις χάκερς στην ιστορία. Η παγκόσμιας κλίμακας επίθεση ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής από την Μεγάλη Βρετανία.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, μεταξύ των χωρών που δέχθηκαν την επίθεση είναι οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου:

Κίνα, ΗΠΑ, Τουρκία, Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Ρωσία, Ισπανία, Ιταλία, Ταϊβάν, Ουκρανία, Ινδία, Πορτογαλία κ.α. ενώ το αριθμός πολύ πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση ενώ σύμφωνα με το RT, οι χάκερς «χτύπησαν» μέχρι και τους υπολογιστές της ρωσικής αστυνομίας.

Τί είναι το κακόβουλο λογισμικό «Wannacry»

Το κακόβουλο λογισμικό «Wannacry» έχει χτυπήσει περίπου 45.000 οργανισμούς, εταιρείες, κλπ.

Γνωστό και ως Wanna Decryptor, το κακόβουλο λογισμικό εκμεταλλεύεται ένα τρωτό σημείο του λειτουργικού συστήματος των Windows της Microsoft.

Οι χάκερς, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «Shadow Brokers», φαίνεται πως έχουν «κλέψει» τον ιό της NSA, καθώς είχαν παραβιάσει το σύστημά της τον περασμένο Απρίλιο.

Η Microsoft είχε εκδώσει τον Μάρτιο μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιοι ιοί αλλά οι χάκερς εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ευάλωτοι στόχοι – όπως τα νοσοκομεία – δεν είχαν ακόμη ενημερώσει τα συστήματά τους.

Το κακόβουλο λογισμικό στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενός κρυπτογραφημένου, συμπιεσμένου αρχείο το οποίο, το οποίο μόλις το άνοιγε κάποιος, ουσιαστικά «άνοιγε την πόρτα» στο «ransomware».

Τι εμφανίζεται στις οθόνες των θυμάτων

 

Λύτρα σε bitcoins ζητούν οι χάκερς

Οι χάκερς για να ξεκλειδώσουν τα προγράμματα των θυμάτων ζητούν λύτρα σε ψηφιακό νόμισμα (bitcoins).

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/283603-Pagkosmios-kybernopolemos-CHakers-epitethekan-se-74-chores ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...