Παγκόσμιος σάλος για την ευθανασία καμηλοπάρδαλης στη Δανία (Bίντεο)

Παγκόσμιος σάλος για την ευθανασία καμηλοπάρδαλης στη Δανία (Bίντεο)
Τις προηγούμενες μέρες είχε οργανωθεί εκστρατεία με τη συλλογή υπογραφων online ώστε να σωθεί το ζώο.
Σε ευθανασία μιας νεαρής υγειούς καμηλοπάρδαλης προχώρησε την Κυριακή η διοίκηση ζωολογικού πάρκου της Δανίας, κάτι που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή. Τις προηγούμενες μέρες είχε οργανωθεί εκστρατεία με τη συλλογή υπογραφων online ώστε να σωθεί το ζώο.

Η εξήγηση του επιστημονικού προσωπικού είναι ότι η καμηλοπάρδαλη ήταν μέρος ενός διεθνούς προγράμματος εκτροφής στο οποίο συμμετέχει το πάρκο και λόγω της αυξημένης αναπαραγωγής στο πρόγραμμα, για την αποφυγή αιμομιξίας που θα προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στον πληθυσμό των ζώων που εκτρέφονται, ο Marious, όπως ήταν το όνομα του ζώου, ήταν υπεράριθμος.

Σε αναλυτικό σημείωμα που ανάρτησε το πάρκο στην ιστοσελίδα του, αναφέρεται ότι δεν ήταν δυνατή η μεταφορά του σε άλλο αναγνωρισμένο ζωολογικό πάρκο για τους ίδιους λόγους, ενώ εξηγεί ότι απαγορεύεται από τους διεθνείς κανόνες να πωλούνται ζώα σε μη αναγνωρισμένα πάρκα, καθώς και η χορήγηση αντισυλληπτικών.

Η θανάτωση του Marious έγινε δημόσια, μπροστά σε επισκέπτες του πάρκου, μεταξύ των οποίων και παιδιά, με ειδικό πιστόλι ενώ το κρέας του έγινε τροφή για τα σαρκοβόρα ζώα του πάρκου.

{youtube}1gfywPsbbtk{/youtube}

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...