«Παγωμένα» τα επιτόκια των Τραπεζών!

ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ!

Με το σταγονόμετρο δίνουν δάνεια οι τράπεζες, όμως σύμφωνα με τα στοιχεία Νοεμβρίου 2016 της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις έχουν γίνει πιο φτηνά, καθώς έχει καταγραφεί σημαντική μείωση στα επιτόκια! %. Η μεγαλύτερη μείωση στην κίνηση των επιτοκίων καταγράφεται στο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας κατά 37 μονάδες βάσης, στο 4,61%. Αποτην άλλη πλευρά, στις καταθέσεις, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των υφιστάμενων καταθέσεων διαμορφώθηκε στο 0,37% και το αντίστοιχο επιτόκιο των δανείων στο 4,85%.

Στην γενική εικόνα της αγοράς δανειοδοτήσεων από το τραπεζικό σύστημα, σε σταθερά επίπεδα παραμένουν τα επιτόκια, σύμφωνα με τα στοιχεία Νοεμβρίου, που ανακοίνωσε η ΤτΕ. Με το μέσο περιθώριο επιτοκίου να κατεγράφη μειωμένο στο 4,4%, έναντι 4,64% τον Οκτώβριο.

Την ίδια περίοδο, σε χαμηλά επίπεδα, παρέμεινε το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων καταθέσεων στο 0,35%, χωρίς σημαντική αυξομείωση από τον Οκτώβριο.  Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,12% και το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων μίας ημέρας από επιχειρήσεις παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,17%. Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά μειώθηκε κατά 5 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 0,71%.

Για τα νέα δάνεια, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρουσίασε μείωση κατά 18 μονάδες βάσης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,83%.

Στο 14,5% το επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων! 

Στα υψηλά επίδεσα του 14,48% παρέμειναν τα επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (π.χ. πιστωτικές κάρτες, ανοικτά δάνεια και υπεραναλήψεις από λογαριασμούς). Στα καταναλωτικά δάνεια, συγκεκριμένης διάρκειας το επιτόκιο, αυξήθηκε κατά 48 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 7,96%.

Φτηνότερο το χρήμα για τις Επιχειρήσεις!

Κατά 6 μονάδες βάσης μειώθηκε το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς συγκεκριμένη διάρκεια που έπεσε στο 5,70%. Μείωση κατά 3 μονάδες βάσης σημείωσε το επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων στο 7,36%. Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας κατά 37 μονάδες βάσης, στο 4,61%.

Στο 5,42% το επιτόκιο για δάνεια έως και 250.000 ευρώ!

Αναλυτικότερα, το μέσο επιτόκιο για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ μειώθηκε κατά 45 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,42%, για δάνεια άνω των 250.000 μέχρι και 1 εκατ. ευρώ μειώθηκε κατά 49 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,84%, ενώ για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ μειώθηκε κατά 37 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,54%. Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο1 μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,62%.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, σχεδόν αμετάβλητα παρέμειναν, το Νοέμβριο, τα μέσα σταθμισμένα επιτόκια στα υφιστάμενα υπόλοιπα του συνόλου των καταθέσεων και των δανείων. Το περιθώριο επιτοκίου παρέμεινε αμετάβλητο στις 4,48 εκατοστιαίες μονάδες.

11

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...