Όπως ανέφερε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας- Πειραιά, το 70%-75% των νοσούντων με κορωνοϊό που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι και οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα που έχουν κάνει δύο ή τρεις δόσεις του εμβολίου

Την εκτίμηση ότι η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα χορηγηθεί στον γενικό πληθυσμό εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ήδη ξεκίνησε στο εξωτερικό η τέταρτη δόση. Υπάρχει η Επιτροπή Εμβολιασμών που συστήνει σε συγκεκριμένες ομάδες τέταρτη δόση, γιατί αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία είναι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα. Οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 70%-75%, αλλά υπάρχουν και εμβολιασμένοι με δύο και τρεις δόσεις με πολλά υποκείμενα νοσήματα», επισήμανε. 

Για τον υπόλοιπο πληθυσμό, συνέστησε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα πρέπει  εγκαίρως να αποφασίσει τι θα γίνει πριν τον Σεπτέμβριο, πριν ξεκινήσουν τα σχολεία και αυξηθεί η κίνηση.

«Εκτιμώ ότι αρχές Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η χορήγηση της τέταρτης δόσης για όλους», τόνισε. 

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...