«Όσον αφορά στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι πολύ νωρίς γι’ αυτό. Επιπλέον, και η άρση του μέτρου της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους ήταν κάτι που δεν έπρεπε να γίνει τόσο νωρίς, και είδαμε αμέσως αύξηση των κρουσμάτων» επισήμανε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Mega για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τα εμβόλια.

«Με την Όμικρον 2 που είναι πολύ μεταδοτική, υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες που έχουν νοσήσει, απλώς εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί δεν θα νοσήσουν βαριά. Μόνο για τους έχοντες υποκείμενα νοσήματα υπάρχει η σκέψη για 4η δόση. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε παραλλαγή Όμικρον» ανέφερε.

Σχολιάζοντας την κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών, η Ματίνα Παγώνη, χαρακτήρισε το μέτρο λογικό καθώς «οι άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν».

Ο «οδικός χάρτης» για την άρση των μέτρων έως 31/08

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν χθες τη μείωση των self test στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς από δύο σε ένα από την 1η Απριλίου και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 100% από το ερχόμενο Σάββατο. Με την ΚΥΑ που θα εκδοθεί θα ανακοινωθούν και λεπτομέρειες, όπως ποια ημέρα της εβδομάδας θα κάνουν οι μαθητές το self test.

Οι ειδικοί όμως προανήγγειλαν την άρση και άλλων μέτρων ακόμα πιο σημαντικών το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast στην επόμενη συνεδρίαση θα μάθουμε πότε θα καταργηθούν οι μάσκες αλλά και η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Η κατάργηση των μέτρων αυτών θα έχει ορίζοντα έως το τέλος Αυγούστου και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει «υποτροπή» στην πανδημία και δεν εμφανιστεί μια νέα μετάλλαξη, η οποία θα τα ανατρέψει όλα.

newsbeast.gr 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...