Πακιστάν: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το λουτρό αίματος – Τουλάχιστον 72 νεκροί

Περισσότεροι από 72 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο και τουλάχιστον 150 τραυματίστηκαν από επίθεση βομβιστή–καμικάζι σε τέμενος της θρησκευτικής μειονότητας των Σούφι στο νότιο Πακιστάν.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεσης όπως ανέφερε το πρακτορείο Amaq, όργανο προπαγάνδας της οργάνωσης.

Ο βομβιστής–καμικάζι εισέβαλε στο τέμενος στην πόλη Σεουάν στην επαρχία Σιντ, περίπου 200 χλμ. βορειοδυτικά από το Καράτσι και πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε ανέφερε μια αστυνομική πηγή. Ο ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς την Πέμπτη το βράδυ, καθώς ήταν μέρα προσευχής για τα μέλη της κοινότητας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας έκανε λόγο για τουλάχιστον 72 νεκρούς από την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

Μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων έπληξε αρκετές πόλεις της χώρας αυτή την εβδομάδα, ανάμεσα σε αυτές μια βομβιστική επίθεση στην Λαχόρη με 13 νεκρούς και μία ακόμη κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν και τις περιοχές φυλετικών ομάδων.

Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε αμέσως την επίθεση. “Οι τελευταίες μέρες ήταν δύσκολες και η καρδιά μου βρίσκεται στα θύματα των επιθέσεων. Δεν μπορούμε όμως να επιτρέψουμε σε αυτές τις επιθέσεις να μας διχάσουν, είτε να μας φοβίσουν”, τόνισε ο Σαρίφ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/271098-Pakistan-O-ISIS-anelabe-ten-eythyne-gia-to-loytro-aimatos-Toylachiston-72-nekroi ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...