Παναμάς: Τραγική ανακάλυψη – Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με πτώματα παιδιών

Παναμάς: Τραγική ανακάλυψη – Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με πτώματα παιδιών
Παναμάς: Τραγική ανακάλυψη - Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με πτώματα παιδιών


16/01/2020 – 10:09

Ομαδικό τάφο εντόπισαν οι αρχές του Παναμά σε κοινότητα αυτοχθόνων όπου μερικές ώρες νωρίτερα κατορθώθηκε να απελευθερωθούν 15 άνθρωποι που είχαν απαχθεί από θρησκευτική σέκτα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας Αλέξις Μουνιός.

Η αστυνομία «επιβεβαιώνει την ύπαρξη του τάφου αυτού», είπε ο Μουνιός στον Τύπο. Δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε την πληροφορία πως περιέχει πολλά πτώματα. Κατά το παναμαϊκό τηλεοπτικό δίκτυο TVN, περιέχει επτά πτώματα, ανάμεσά τους αυτά έξι ανηλίκων.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελία. Μερικές ώρες πριν από το μακάβριο εύρημα, αστυνομικοί είχαν απελευθερώσει 15 ανθρώπους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από μέλη θρησκευτικής σέκτας στο καντόνι Νγκάμπε Μπουγκλέ, δυσπρόσιτη περιοχή των αυτοχθόνων περίπου 250 χιλιόμετρα από την παναμαϊκή πρωτεύουσα.

Οι διασωθέντες έφεραν σημάδια από χτυπήματα, ανέφερε ο Μουνιός, ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας. Τα μέλη της σέκτας είχαν σκοπό «να τους προσηλυτίσουν», εξήγησε.

Η επιχείρηση της αστυνομίας και της εισαγγελίας επέτρεψε να συλληφθούν δέκα μέλη της σέκτας, που αποκαλείται La Nueva Luz de Dios («Το νέο φως του θεού»), γνωστοποίησε το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας του Παναμά μέσω Twitter.

Στους ανθρώπους που διασώθηκαν συγκαταλέγονται επτά παιδιά και δύο έγκυες γυναίκες. Έφεραν σημάδια από χτυπήματα και εγκαύματα, ανέφερε ο Γκιγιέρμο Αρότσα, αξιωματούχος των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας.

Η σέκτα αυτή είναι «αφιερωμένη στη διάπραξη εγκληματικών πράξεων σε βάρος της κοινότητας», σχολίασε ο περιφερειακός εισαγγελέας της επαρχίας Μπόκας δελ Τόρο, ο Ραφαέλ Βαλόγες.

Δύο άνθρωποι που νοσηλεύθηκαν πρόσφατα σε νοσοκομείο της γειτονικής επαρχίας Βεράγκας ανέφεραν πως η σέκτα επιδίδεται στην πρακτική των εξορκισμών.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...