Πανελλήνιες 2023: Δείτε τα θέματα σε Αρχαία-Μαθηματικά-Βιολογία

Άρχισαν σήμερα Τρίτη, 6 Ιουνίου, οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους περίπου 70.000 μαθητές/υποψήφιους των Γενικών Λυκείων με την εξέταση των υποψηφίων των ΓΕΛ στα  μαθήματα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ” πατήστε εδώ

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ” πατήστε εδώ

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΒΙΟΛΟΓΙΑ” πατήστε εδώ

Τα Αρχαία Ελληνικά θεωρούνται το δυσκολότερο μάθημα του 1ου Πεδίου. Πράγματι ο αριθμός των αριστούχων είναι πολύ μικρός, μόλις 2,27%. Όμως το ποσοστό των υποψηφίων με βαθμό μικρότερο του 10 είναι πολύ μικρότερο από τα αντίστοιχα ποσοστά της Ιστορίας και των Λατινικών. 37,2% έναντι 47,96% και 45,13%.

Στο 4ο Πεδίο το αγκάθι είναι τα Μαθηματικά. Είναι το μοναδικό μάθημα των Πανελλαδικών με μέσο όρο κάτω από 10, συγκεκριμένα 6,81. Λογικό αφού το 73,56% των υποψηφίων έγραψε κάτω από 10 και το 46,72% έγραψε κάτω από 5. Η διαφορά με τα Μαθηματικά του 2ου Πεδίου είναι πολύ μεγάλη. Αυτό μας δείχνει ότι οι υποψήφιοι του 4ου Πεδίου είναι πιο αδύνατοι μαθητές, με διαφορά από τους υποψηφίους του 2ου Πεδίου που έγραψαν μέσο όρο 11,75, σχεδόν διπλάσιο.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δυσκολέψει τα θέματα της Βιολογίας και οι επιδόσεις των υποψηφίων έχουν έρθει πιο κοντά στις επιδόσεις των Μαθηματικών του 2ου Πεδίου.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων: Τι απομένει

8 Ιουνίου: Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

12 Ιουνίου: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

Σχετικά με τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, αυτές θα διεξαχθούν στο διάστημα 17 – 29 Ιουνίου. Αρχικά, στις 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Αγγλικών και στις 19 Ιουνίου στα Γερμανικά. Στη συνέχεια, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου (20 και 21 Ιουνίου, αντίστοιχα).

Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν στην εισαγωγή σε μουσικά τμήματα: Αρμονία (22 Ιουνίου), Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (23 Ιουνίου), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (24 Ιουνίου), Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (26 Ιουνίου).

Τέλος, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν με τα Γαλλικά (27 Ιουνίου), τα Ισπανικά (28 Ιουνίου) και τα Ιταλικά (29 Ιουνίου).



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...