Πανεύκολη βασιλόπιττα με γλάσσο πορτοκάλι από την σεφ μας…

 Βασιλόπιττα
Υλικά
200 γραμμ μαύρη ζάχαρη
40 γραμμ μέλι θυμαρίσιο
300 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
3 αυγά
220 γραμμ γιαούρτι πλήρες
270 γραμμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γραμμ  μπείκιν  πάουντερ
2 βανίλλιες
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
1 κ γλυκού καννέλα
1κ γλυκού μοσχοκάρυδο
50 γραμμ(3κ.σ) φυστίκια αιγίνης και αμυγδαλόψυχα χοντροκομμένα
Γλάσσο
300 γραμμ βούτυρο αγελαδινό
300 γραμμ ζάχαρη άχνη
2 κ σούπας χυμο πορτοκάλι
2 κ σούπας ξύσμα πορτοκάλι
2 κ σούπας σιρόπι πορτοκάλι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπεϊκιν πάουντερ.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο τη ζάχαρη και το μέλι 5 λεπτά στην μεγάλη ταχύτητα.Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά ενα -ένα και σταδιακά ρίχνουμε το γιαούρτι,την βανίλλια ,το ξύσμα,την καννελα ,το μοσχοκάρυδο,τα αμύγδαλα και τα  φυστίκια αιγίνης.Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και χτυπάμε για 7 λεπτά ακόμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.Μόλις ψηθεί και κρυώσει ξεφορμάρουμε.Ετοιμάζουμε το γλάσσο χτυπώντας στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα το βούτυρο την ζάχαρη άχνη,το ξύσμα το χυμό και το σιρόπι πορτοκάλι.Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της βασιλόπιττας με το γλάσσο.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...