Πανικός στη Νιγηρία: Άγνωστη νόσος έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 57 ανθρώπων!

Πανικός στη Νιγηρία: Άγνωστη νόσος έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 57 ανθρώπων!
Νιγηρία

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην νοτιοανατολική Νιγηρία από το ξέσπασμα μιας αγνώστου προέλευσης νόσου, ανέφεραν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η νόσος ξέσπασε στην κοινότητα Έτε της πολιτείας Ενούγου στις αρχές Σεπτεμβρίου και εξαπλώθηκε στη γειτονική κοινότητα Ομουόπου, όπου 20 άνθρωποι πέθαναν, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στην τοπική εφημερίδα Vanguard.

Ο Βίνσεντ Οσμόμι, αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας παρακολούθησης και ενημέρωσης ασθενειών, δήλωσε εκτός από αιμοπτύσεις, τα θύματα εμφάνισαν συμπτώματα διάρροιας και σπασμών, τονίζοντας ότι οι εικασίες στρέφονται στην πιθανότητα χολέρας ή του πυρετού Λάσσα.

“Μεταξύ Σεπτεμβρίου και σήμερα, τουλάχιστον 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Έτε”, ενώ η γειτονική κοινότητα Ομουόπου, κατέγραψε επίσης 20 θανάτους, σημείωσε ο Οσμόμι.

Όπως ανέφερε η αιτία των θανάτων δεν είναι ακόμη γνωστή, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Υγείας της πολιτείας αυτής έχει ειδοποιηθεί για την νόσο και δείγματα από τα θύματα έχουν συλλεχθεί για να σταλούν για διάγνωση.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...