Παπαδόπουλος για το ματς με Ρωσία στο Euro 2004: «Ευτυχώς ο Βρύζας πλάσαρε ωραία»

Παπαδόπουλος για το ματς με Ρωσία στο Euro 2004: «Ευτυχώς ο Βρύζας πλάσαρε ωραία»
Παπαδόπουλος για το ματς με Ρωσία στο Euro 2004: «Ευτυχώς ο Βρύζας πλάσαρε ωραία»

Σαν σήμερα πριν 16 χρόνια (20/06/2004) η Εθνική Ελλάδος γνώριζε την πιο «γλυκιά» ήττα στην ιστορία της.

Το 2-1 από τη Ρωσία στη φάση των ομίλων του Euro της Πορτογαλίας δεν αποδείχτηκε καταδικαστικό, καθώς το γκολ του Ζήση Βρύζα έφτανε για να συνεχιστεί το όνειρο που έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που με κεφαλιά σέρβιρε την ασίστ στον Βρύζα, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη ήττα από τη Ρωσία: «Είχαμε άγχος, αλλά ήταν και η κούραση που έπαιξε ρόλο στην εμφάνισή μας. Ήταν το τρίτο μας παιχνίδι μέσα σε οκτώ μέρες. Τα παιδιά που είχαν παίξει στα δύο πρώτα ματς ήταν πολύ κουρασμένα κι εγώ έπαιξα τότε το πρώτο μου επίσημο παιχνίδι με την Εθνική. Η Ρωσία ήταν απογοητευμένη, αλλά ήθελε τη νίκη. Γνωρίζαμε πως δεν έπρεπε να χάσουμε με δύο γκολ. Το ματς άρχισε πολύ άσχημα, αλλά ξέραμε πως με ένα γκολ θα περνούσαμε. Ευτυχώς, ο Ζήσης πλάσαρε πολύ ωραία και έκανε το 2-1».

Για το αν καταλάβαινε τους Ρώσους: «Ο κύριος Ρεχάγκελ ήξερε πως γνωρίζω ρωσικά και μου είχε πει ‘ό,τι ακούς να λένε στον αγώνα, να μου το μεταφέρεις’».

Για την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων: «Η UEFA είναι ευαίσθητη σε αυτό και επιδοτεί πολλά πρότζεκτ παγκοσμίως. Συμμετείχα σε μία τηλεδιάσκεψη με παιδιά από όλο τον κόσμο. Ήταν κάτι πολύ όμορφο να ακούς ιστορίες, αλλά και να λες τη δική σου, γιατί και εγώ είμαι από προσφυγική οικογένεια. Έχουμε και μια ομάδα με την ActionAid και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή για να βοηθάμε τα παιδιά».

Πηγή: Filathlos.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...