Παπαθανάσης στην ΕΡΤ:Τα φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό

«Τα φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη.
Για τις ελλείψεις των φαρμάκων αναφέρθηκε ο κ. Παπαθανάσης και δήλωσε πως η κατάσταση μέρα με τη μέρα εξομαλύνεται.
«Τις ημέρες των γιορτών υπήρχαν ελλείψεις φαρμάκων για τα παιδιά λόγω της αυξημένης ζήτησης και της παγκόσμιας έλλειψης πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας. Μετά το άνοιγμα των φαρμακευτικών εταιρειών μετά τις γιορτές οι φαρμακαποθήκες άρχισαν και πάλι να εφοδιάζουν τα φαρμακεία. Η κατάσταση θα εξομαλύνεται το προσεχές διάστημα.
Όσον αφορά τα φάρμακα για χρόνιες παθήσεις μετά την απαγόρευση των εξαγωγών και τους ελέγχους στις φαρμακαποθήκες και τις φαρμακευτικές εταιρείες η κατάσταση είναι καλύτερη. Η υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση των ελλειπτικών φαρμάκων, η γνωστοποίηση από τον ΕΟΦ των φαρμάκων που είναι σε έλλειψη και τα γενόσημά τους και η εντολή στον ΙΦΕΤ να προχωρήσει σε εισαγωγή δραστικών ουσιών που βρίσκονται σε έλλειψη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο Υγείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην αλυσίδα του φαρμάκου προκειμένου να συνδράμει στην λύση του προβλήματος».

Το link της παρουσίας του κ.Παπαθανάση στην ΕΡΤ:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...