Παπανδρέου: Έχω δουλέψει εργάτης στη Σουηδία για να πληρώσω τις σπουδές μου

Την κάθετη αντίθεσή του προς το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, εξέφρασε από τη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου.

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνηση κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτό που χρειάζεται η χώρα. Δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε απορυθμισμένη αγορά εργασίας», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως όταν ο ίδιος μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη και επέμενε πως «λεφτά  υπάρχουν» «εσείς μιλούσατε για πράσινα άλογα».

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε επίσης τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης να κινηθούν στην κατεύθυνση της πράσινης οικονομία και επανέλαβε το γνωστό παλιό ρητό του «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». « Στις αρχές του 2000 έλεγα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα! Με χλεύαζαν! Αν δεν εξανθρωπίσουμε το σύστημα θα αναδειχθούν περεταίρω οι τεράστιες ανισότητες».

Πάντως ο κ. Παπανδρέου δεν σταμάτησε εκεί αλλά μοιράστηκε με το Σώμα την προσωπική του εμπειρία από την περίοδο που εργαζόταν στη Σουηδία. Όπως είπε, είχε ο ίδιος δουλέψει εποχικός εργάτης στον καθαρισμό προκειμένου να μπορεί να πληρώσει για τις σπουδές του, και ήδη από τότε για εργαστεί νόμιμα έπρεπε ήταν γραμμένος στο αντίστοιχο συνδικάτο. «Ας το κάνετε απευθείας και σεις με την ηλεκτρονική κάρτα», πρόσθεσε.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...