Παππάς: Η απόφαση ESM, εκθέτει όσους εύχονται την καταστροφή της χώρας

“περνάμε τη γωνία“.

«Το πράσινο φως στα μέτρα για το χρέος εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους εύχονται μια καινούρια καταστροφή για τη χώρα, ώστε να ξεπλύνουν τις καταστροφές που οι ίδιοι έφεραν με τις πολιτικές τους», δήλωσε  από τον Πεντάλοφο Κοζάνης, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία, ο  υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

«Τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας δείχνουν ότι πραγματικά “περνάμε τη γωνία“. Προφανώς, δεν δικαιούμαστε να πανηγυρίζουμε, αλλά ούτε και να σιωπούμε μπροστά στα πρόδηλα σημάδια ανάκαμψης», τόνισε ο υπουργός.  

Η επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία, έγινε με  την ευκαιρία της ανάπτυξης των ευρυζωνικών δικτύων υψηλής ταχύτητας. Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτό αποτελεί ακόμα ένα σημάδι ότι η χώρα βρίσκεται στην πορεία της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης.

Για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο υπουργός, τόνισε ότι «πρέπει να προσέξουν όλοι αυτοί, διότι γρήγορα θα διαψευσθούν για ακόμη μια φορά. Η χώρα ανακάμπτει και αυτοί θα μείνουν να νοσταλγούν τις πολιτικές που εφάρμοσαν, τις πολιτικές που εμείς ακυρώσαμε. Αυτοί θα μείνουν να νοσταλγούν τις εποχές που το “τρίγωνο της διαπλοκής“ διαφέντευε τη χώρα και απομυζούσε το δημόσιο χρήμα και τους πόρους».

«Πλέον, μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αυτά είναι τα μηνύματα και από την Ευρώπη, ενώ η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται ασταμάτητα για να διευρύνει τις συμμαχίες της χώρας και να πείθει όλο και περισσότερους ότι έχουμε πραγματικά γυρίσει σελίδα.

Αν δει κανείς τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, θα αντιληφθεί ότι πραγματικά “περνάμε τη γωνία“. Έχει αυξηθεί η βιομηχανική παραγωγή με ρυθμό πάνω από 2% τη στιγμή που ο μέσος όρος της ευρωζώνης είναι 0,6%, το 2016 κατέγραψε αύξηση του ΑΕΠ, η ανεργία -όπως γνωρίζετε- μειώθηκε».

Ο ίδιος, επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, αναφέροντας ότι «όταν κληρονομεί κανείς μια κατάσταση όπως αυτή που κληρονομήσαμε, δεν δικαιούται να πανηγυρίζει, αλλά δεν δικαιούται ούτε και να σιωπά μπροστά στα πρόδηλα σημάδια της ανάκαμψης».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το, αν η διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ σκληρή και τις αιτιάσεις της  αντιπολίτευσης ότι «δεν θα τα βγάλει πέρα η κυβέρνηση και θα οδηγηθεί σε εκλογές»,  ο υπουργός τόνισε πως «στις εκλογές θα πάμε το 2019. Και το 2019 τα ευρυζωνικά δίκτυα θα έχουν απλωθεί σε όλη τη χώρα. Τότε, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, ίσως να μπορέσει και η αξιωματική αντιπολίτευση να εξηγήσει γιατί απέτυχε παταγωδώς σε όλες τις προβλέψεις της, από την αρχή του 2015 και μετά».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...