Παππάς: Μπορούμε να πετύχουμε διατυπώσεις που να μας βάζουν στο QE

“Δεν θα μας ξαφνιάσει αν πάμε σε Σύνοδο”

Αισιόδοξος για λύση εμφανίστηκε ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς ότι «μπορούμε να πετύχουμε διατυπώσεις και λύσεις που να φέρνουν την Ελλάδα στη σφαίρα της κανονικότητας», διευρκινίζοντας ότι σε αυτό εντάσσεται και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Μιλώντας στον real fm, είπε ότι «μπορούμε να καταλήξουμε σε μία λύση που θα αφήνει τις ισχυρές μακροοικονομικές ενεδείξεις να ριζωθούν και να πολλαπλασιαστούν και να μπει η χώρα σε βιώσιμη ανάπτυξη». 

Ερωτηθείς ωστόσο τι θα γίνει αν δεν μας δώσουν τη διατύπωση που να διασφαλίζει την είσοδό μας στο qe υπογράμμισε ότι: «δεν θα είναι η πρώτη φορά όπου το eurogroup -που δεν είναι θεσμός- δεν θα είναι θέση να δώσει λύση» για να παραπέμψει στους ηγέτες. «Στις 22 όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας ότι αν χρειαστεί να φτάσουμε σε Σύνοδο: «Προσωπικά δεν θα μου κάνει καμία έκπληξη αν συμβεί αυτό, δεν θα μας ξαφνιάσει».

«Η παρουσία ή μη του Ταμείου δεν είναι το κριτήριό μας»

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τη στάση του Ταμείου, επιχείρησε να πάρει αποστάσεις, λέγοντας πως «εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε λύση που δεν είναι λύση. Η παρουσία ή μη του ταμείου στο πρόγραμμα δεν είναι το κριτήριό μας, αλλά αν διαμορφώνεται η ομαλή χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομάις και του χρέους».

Επιπλέον, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι : «είμαστε σε χρονική φάση τέτοια που δεν υπάρχουν χρονικά περιθώργια για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.Όταν έρχεται η κρίσιμη στιγμή φαίνεται ότι γίνεται ελαστική η θέση του σ’ αυτό που είχε σημαία».

«Δεν πάμε στη μάχη με τα όπλα κατεβασμένα”     

Ερωτηθείς τέλος, για ποιο λόγο ο πρωθυπουργός ανέβασε τον πήχη προ ημερών με τα περί γραβάτας, σχολίασε: «ποτέ δεν πηγαίνουμε στη μάχη με τα όπλα κατεβασμένα. Άλλοι καθύβριζαν τον ελληνικό λαό. Οι δικές μας προτεραιότητες είναι και τον πήχη ψηλά να βάζουμε και να δίνουμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/287519-Pappas-mporoyme-na-petychoyme-diatyposeis-poy-na-mas-bazoyn-sto-QE ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...