Παππάς σε ΕΣΡ: Επιτακτική η επίσπευση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Ζητά να οριστεί άμεσα αναλυτικό χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας…

Την επίσπευση του διαγωνισμού για της τηλεοπτικές άδειες με επιστολή του προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής  Νίκος Παππάς, «προκειμένου αφενός να τερματιστεί άμεσα η μη σύννομη λειτουργία των τηλεοπτικών παρόχων περιεχομένου και αφετέρου να διασφαλιστούν έσοδα για το Δημόσιο».

Ο κ. Παππάς, με επιστολή του ζητά να οριστεί αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών.

Συγκεκριμένα, απευθύνεται στο ΕΣΡ προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθεί άμεσα ο χρόνος δημοσίευσης της προκήρυξης του διαγωνισμού, οι προθεσμίες υποβολής φακέλων των υποψηφίων, οι ενδεικτικές ημερομηνίες διενέργειας του διαγωνισμού και χορήγησης των αδειών.

Στην επιστολή του, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, επικαλείται την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κρίνει αντισυνταγματική την επ’ αόριστον ανοχή του παράνομου καθεστώτος ίδρυσης και λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών.

Σύμφωνα με το ΣτΕ είναι αντισυνταγματική «η παράταση του καθεστώτος λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών επ’ αόριστον, χωρίς να έχουν προκηρυχθεί σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες και χωρίς θέσπιση εύλογης προθεσμίας ολοκληρώσεως της αδειοδοτήσεως των σταθμών αυτών», αφού προσβάλλει τις συνταγματικές αρχές του Κράτους Δικαίου και της Ισότητας.

Ο Νίκος Παππάς διευκρινίζει, ακόμη, στην επιστολή του ότι χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών και της τιμής εκκίνησής τους και καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή να προβεί άμεσα στην επεξεργασία των συγκεκριμένων ζητημάτων, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός.

H Ελληνίδα της NASA αποθεώνει το Νίκο Παππά

Στο μεταξύ ο Νίκος Παππάς γνωρίζει την αποθέωση από μια Ελληνίδα της NASA, την Ελένη Αντωνιάδου, η οποία τον εκθειάζει για την σημαντική πρωτοβουλία να ιδρύσει την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία.

Το μέλος της Ακαδημίας της Αμερικανικής Εταιρείας Διαστήματος (NASA) με πλήθος περγαμηνών και βραβεύσεις στο βιογραφικό εξηγεί τους σπουδαίους λόγους για τους οποίους αυτή η απόφαση είναι άξια συγχαρητηρίων και επιβράβευσης.

11;1

«Η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, για τη διεκδίκηση ερευνητικών πόρων και τη διασύνδεση με διεθνή κέντρα καινοτομίας» αναφέρει μεταξύ άλλων σε αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, προσθέτοντας ότι είναι κάτι που έπρεπε να έχει υλοποιηθεί εδώ και χρόνια.

1

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελένη Αντωνιάδου βραβεύτηκε ως επιστήμονας της χρονιάς στα FDM Everywoman In Technology Awards. Στα 21 χρόνια της κατασκεύασε την πρώτη τεχνητή τραχεία, στα 22 της ίδρυσε την εταιρεία «Μεταμοσχεύσεις χωρίς Δότες» και πλέον περνάει έξι μήνες τον χρόνο στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις και έξι μήνες στην Ακαδημία της NASA.

1

Είναι απόφοιτος του τμήματος βιοϊατρικής του πανεπιστημίου της Στερεάς Ελλάδας και πρωτοπόρος στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής.

Ταξιδεύει τουλάχιστον έναν μήνα τον χρόνο σε περιοχές που έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια, όπως π.χ. η Ουγκάντα ή το Περού όπου παιδιά πέφτουν θύματα εμπορίου ανθρώπινων οργάνων.

11

Είναι μέλος της Ακαδημίας της Αμερικανικής Εταιρείας Διαστήματος, της NASA. Συγκεκριμένα εργάζεται στον Τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Άρη και πειραματίζεται με τη δημιουργία τεχνητών ανθρώπινων οργάνων σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας (κάτι που επιταχύνει δραστικά την διαδικασία σύστασης ιστών).

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...