«Παράθυρο» από Μέρκελ για προσαρμογή του προγράμματος

«Παράθυρο» από Μέρκελ για προσαρμογή του προγράμματος
Ανοιχτό αφήνει η Αγκελα Μέρκελ το ενδεχόμενο προσαρμογής του ελληνικού προγράμματος, λέγοντας πως «αν η ανάπτυξη της οικονομίας είναι μικρότερη του αναμενόμενου, παρά το γεγονός ότι υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις, τότε θα πρέπει να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες».

Μιλώντας χθες το βράδυ σε κομματική εκδήλωση στο Σβέριν, η γερμανίδα καγκελάριος διευκρίνισε πάντως ότι οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν το δικαίωμα να απαιτούν πλήρη υλοποίηση των συμφωνηθέντων, ενώ επισήμανε ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα 89 μεταρρυθμιστικά μέτρα που έθεσαν στην ελληνική πλευρά οι δανειστές της.

Αναφερόμενη στο μέλλον και την προοπτική της Ευρώπης, η κ. Μέρκελ τάχθηκε και πάλι υπέρ της μεγαλύτερης πολιτικής ενοποίησης και της παραχώρησης ευρύτερων εξουσιών από τα κράτη – μέλη στις Βρυξέλλες, ενώ έθεσε το ερώτημα «τι πρέπει να συμβαίνει όταν μια χώρα παραβιάζει τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας».

Η γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί σήμερα, στο Βερολίνο, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί το ελληνικό ζήτημα, ενώ αμέσως μετά τη συνάντηση, γύρω στις 19:30 το απόγευμα, θα γίνουν δηλώσεις.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...