Παράταση διαμονής στο Μουσείο Ακρόπολης για το κύπελλο του Σπύρου Λούη

Παράταση διαμονής στο Μουσείο Ακρόπολης για το κύπελλο του Σπύρου Λούη
Εναν χρόνο συμπληρώνει το ασημένιο κύπελλο – έπαθλο που απονεμήθηκε στον Σπύρο Λούη μετά τη νίκη του στον Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στο Μουσείο Ακρόπολης και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να το θαυμάσουν από κοντά, εκ των οποίων 154.000 μαθητές.
O χρόνος ωστόσο μετρά αντίστροφα και το πολύτιμο κειμήλιο που απέκτησε το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε διεθνή δημοπρασία προς 655.454 ευρώ (541.250 στερλίνες) – τιμή-ρεκόρ για αντικείμενα προερχόμενα από Ολυμπιακούς Αγώνες και τριπλάσια από την ανώτερη αρχική εκτίμηση  – θα έπρεπε ήδη να έχει να εγκαταλείψει το μουσείο.

Ομως, οι δύο φορείς ήρθαν σε συνεννόηση και το κύπελλο μαζί με το συνοδευτικό υλικό που αναφέρεται στην ιστορική διαδρομή του Σπύρου Λούη θα εξακολουθήσει να φιλοξενείται στο ισόγειο του μουσείου έως και τον Φεβρουάριο.

Το σημαντικό κομμάτι του σύγχρονου ολυμπιακού και αθλητικού κινήματος με τις βαθιές ιστορικές ρίζες στην αρχαία Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι προσιτό στο ευρύ κοινό με ελεύθερη είσοδο.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...