Παράταση μειωμένου ΦΠΑ έως 31/12 για 5 νησιά του Αιγαίου

Έως το τέλος του έτους παρατείνεται ο μειωμένος ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που ισχύει ακόμα, σύμφωνα με νέα κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου αφορά τα πέντε νησιά που έχουν σηκώσει το μεγάλο βάρος αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, τη Λέρο, τη Λέσβο, την Κω, την Σάμο και την Χίο.

Επ’ αυτού γίνεται αναφορά και στο κείμενο της απόφασης όπου επισημαίνεται η «εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών των αυξημένων προσφυγικών ροών στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο» και στο γεγονός ότι ο μέσος αριθμός των φιλοξενούμενων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των προαναφερόμενων νησιών κατά το χρονικό διάστημα 1.6.2018 έως 31.5.2019 υπερβαίνει τη δυναμικότητα φιλοξενίας ανά νησί, όπως αυτή προσδιορίζεται από την πράξη σύστασης κάθε Κέντρου.

Τέλος, η απόφαση ορίζει ότι παρατείνεται για χρονικό διάστημα έξι μηνών, ήτοι από 1.7.2019 έως και 31.12.2019,η μείωση κατά 30% των συντελεστών του ΦΠΑ για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο και για τα αγαθά και τις υπηρεσίες )που προβλέπονται στις διατάξεις των παρ. 4 και 5 του άρθρου 21 του ν. 2859/2000).

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...