Παρέμβαση εισαγγελέα για τους Έλληνες νεοναζί στις κερδίκες του ΟΑΚΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους Έλληνες νεοναζί στις κερδίκες του ΟΑΚΑ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι ντροπιαστικές εικόνες με τους φασίστες – νεοναζί που βρίσκονταν στις ελληνικές κερκίδες, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Ελλάδας και της Εσθονίας στο ΟΑΚΑ.

Οι νεοναζί ανάρτησαν ένα πανώ με τον κατάπτυστο «μαύρο ήλιο» των Ες – Ες, ο οποίος ήταν και το έμβγλημα του Χίμλες, στον πύργο του στη Γερμανια. Επίσης χαιρετούσαν με τον κλασσικό ναζιστικό χαιρετισμο.

Την εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Για την υπόθεση απέστειλε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου ο υφυπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Στο φάκελο που έστειλε ο κ. Βασιλειάδης στις εισαγγελικές Αρχές -ζητώντας τους να πράξουν τα «δέοντα»- περιλαμβάνονταν τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις νεοζαστικές εικόνες στο γήπεδο.

Την έρευνα τόσο για την ανάρτηση του ναζιστικού συμβόλου όσο και για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας που προηγήθηκε θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/347375-Parembase-eisaggelea-gia-toys-Ellenes-neonazi-stis-kerdikes-toy-OAKA ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...