Παρέμβαση Καρακώστα με αφορμή την δημοπράτηση του έργου μετατροπής του ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας σε ΧΥΤΥ

Με παράμβαση του μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook ο τέως αντιδήμαρχος τοποθετείται για την δημοπράτηση μετατροπής του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ

Αναλυτικά

παρέμβαση με αφορμή την δημοπράτηση του έργου μετατροπής του ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας σε ΧΥΤΥ

Με αφορμή την δημοπράτηση του έργου μετατροπής του ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας σε ΧΥΤΥ.Αναλυτικά στον επόμενο σύνδεσμο σύμφωνα με το ypodomes.com .https://ypodomes.com/se-trochia-ylopoiisis-i-deyteri-monada-epexergasias-aporrimmaton-sti-dyt-ellada/

Στα 28 εκατομμύρια ευρώ με το ΦΠΑ η δημοπράτηση ενός σημαντικού περιβαλλοντικού έργου για την Ναυπακτία.Με την υλοποίησή του καθώς και με την λειτουργία του αναβαθμισμένου Βιολογικού καθαρισμού στην Ναύπακτο, την ολοκλήρωση της αποχέτευσης του Αντιρρίου και του Βιολογικού καθαρισμού της Άνω Χώρας, την υλοποίηση του συνολικού σχεδιασμού για τα απορρίμματα (πράσινα σημεία ανακύκλωσης, υλοποίηση όλων των ρευμάτων συλλογής απορριμμάτων) κ.α., ο δήμος Ναυπακτίας πρωτοπορεί πανελλαδικά σε περιβαλλοντικά έργα υποδομής.

Ίσως να μην υπάρχει άλλος δήμος πανελλαδικά που να έχει εξασφαλίσει τόσες χρηματοδοτήσεις για περιβαλλοντικά έργα και να έχει προχωρήσει τόσο πολύ τον σχεδιασμό του ώστε το 2022 να είναι απόλυτα σύμφωνος με τις περιβαλλοντικές προδιαγρααφές της Ε.Ε.Συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν για αυτή την επιτυχία. Αιρετούς, υπαλλήλους και συνεργάτες του δήμου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και τα στελέχη των αντίστοιχων Υπουργείων που “είδαν” την σοβαρή δουλιά που γίνεται στον δήμο Ναυπακτίας και την υποστήριξαν. Είναι πολύ ψηλά πλέον ο πήχυς για την σημερινή δημοτική αρχή. Με τον Τάκη Λουκόπουλο δήμαρχο και την Ενωτική Πρωτοβουλία στο τιμόνι του δήμουμέχρι το 2019, η Ναυπακτία έβαλε γερές βάσεις για το μέλλον. Στην τετραετία που διανύουμε η νεα δημοτική αρχή, θέλουμε δεν θέλουμε θα συγκρίνεται με αυτές τις επιτυχίες. Περιμένουμε τον σχεδιασμό των υπό διεκδίκηση έργων και χρηματοδοτήσεων από την νέα δημοτική αρχή. Θέλουμε να ακούσουμε την δική της θέση και όραμα. Δεν είχαμε την ευτυχία να ακούσουμε οτιδήποτε σχετικό μέχρι τώρα. Θα επιμείνουμε να το ζητάμε για να μην ξαναγυρίσουμε στην απλή διαχείριση, χωρίς όραμα και προοπτική.Η πρόταση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας διατυπώθηκε με σαφήνεια προεκλογικά και περιλαμβάνει:

  •  Υλοποίηση όλων των δρομολογημένων έργων που αναδεικνύουν τον χαρακτήρα της καστροπολιτείας στην Ναύπακτο, τόνωση του Εμπορικού της Κέντρου με τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου.
  •  Υλοποίηση  όλων των δρομολογημένων έργων που ενισχύουν τον τουριστικό χαρακτήρα της Ναυπακτίας με έμφαση στην ποικιλία του τουριστικού προϊόντος (Τουριστικό καταφύγιο, αναρριχητικό στην Βαράσοβα, πεζοπορικά και ποδηλατικά μονοπάτια σε όλη την Ναυπακτία, ανάδειξη των σημαντικών ορεινών οικισμών και εξοπλισμός τους με υποδομές, Λειτουργία του ΞΕΝΙΑ ως τουριστικού πολυχώρου με έμφαση στην προβολή της ναυμαχίας του Lepanto, κλπ).
  • Υλοποίηση της ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης, εφαρμογή του εγκεκριμένου Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, Κοινόχρηστα ποδήλατα κλπ καθώς και υλοποίηση των κατευθύνσεων που θα προκύψουν από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που ήδη εκπονείται, σε πλήρη συνεργασία με την κοινωνία και τους φορείς της. Συνέχιση του σχεδιασμού για την εκπόνηση των μελετών για το τούνελ που θα απαλλάξει το κέντρο της πόλης από μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και θα δώσει την δυνατότητα να επανασχεδιάσουμε την καθημερινότητά μας.
  •  Προετοιμασία για παρεμβάσεις εξοικονόμησης (αλλαγή φωτισμού σε led κλπ) αλλά και παραγωγής ενέργειας (Ενεργειακές κοινότητες).
  •  Ολοκλήρωση του Πολεοδομικού Σχεδιασμού (Β΄ φάση του Γ.Π.Σ., ήπια πολεοδόμηση της Παλαιοπαναγιάς, επεκτάσεις σχεδίου πόλης κλπ).
  •  Σχέδιο για ολοκλήρωση του περάσματος του δήμου στις νέες τεχνολογίες.
  •  Ολοκλήρωση και υλοποίηση των έργων και του σχεδιασμού για κοινωνικές υποδομές (κτίριο 3ου Δημοτικού, Ειδικό Σχολείο, νέος Βρεφονηπιακός σταθμός, συντήρηση και επέκταση των αθλητικών εγκατστάσεων του δήμου, σύμφωνα με τις εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις κλπ

Η αλήθεια είναι ότι μας χαροποιεί η κατ’ αρχήν δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής πως θα προσπαθήσει να υλοποιήσει όλα τα δρομολογημένα έργα (αν και έκανε ήδη ένα φάουλ αφαιρώντας την χρηματοδότηση της συνέχισης των πεζοδρομίων μετά τον Σκα και στην Θέρμου).Περιμένουμε όμως να ακούσουμε και τις δικές τους σκέψεις για το μέλλον. Ελπίζουμε ότι δεν θα θελήσουν να καταγραφούν στην τοπική πολιτική ιστορία ως η δημοτική αρχή που απλώς υλοποίησε τα έργα των προηγούμενων, χωρίς να αφήσει το δικό της αποτύπωμα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...