Επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με την οποία ζητεί τη στήριξή της για την αποκατάσταση και συντήρηση του Επισκοπείου στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου καθώς και του περιβάλλοντος αυτού χώρου,  απέστειλε χθες ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην ΥΠΑΑΤ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.
 Σε πρόσφατη επίσκεψή του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνό στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, συζητήθηκε το κρίσιμο ζήτημα της αποκατάστασης και συντήρησης του Ιστορικού Επισκοπείου της έδρας της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Λίγες μέρες αργότερα, ο κ. Λιβανός έλαβε επιστολή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, με την οποία ο κ. Δαμασκηνός ζητούσε ευγενικά τη συνδρομή του προς το Υπουργείο Πολιτισμού για την επίλυση του παραπάνω ζητήματος.Κατόπιν αυτού, ο κ. Λιβανός επικοινώνησε με την Υπ. Πολιτισμού και της απέστειλε επιστολή, με την οποία ενημερώνει την κ. Μενδώνη ότι από την πλευρά της Μητροπόλεως Μεσολογγίου έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την ένταξη του έργου αποκατάστασης και συντήρησης στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο έχει ήδη εγκρίνει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. 
 Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ υπογραμμίζει ότι η άμεση έγκριση από το Υπουργείο της σχετικής μελέτης, η ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και η ταχεία εκταμίευση, θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση ενός ιστορικού μνημείου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου που θα καταστεί σημείο αναφοράς τόσο για τους κατοίκους του Μεσολλογίου όσο και τους επισκέπτες.  Προσθέτει, δε, ότι εν όψει, της συμπλήρωσης το 2026 διακοσίων ετών από την Έξοδο, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα η ταχεία ολοκλήρωση του σχετικού έργου.
 «Αγαπητή υπουργέ, προσδοκώ στη συνδρομή σου ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν ένα σημαντικό έργο για την Μητρόπολη Μεσολογγίου και για τους Αιτωλοακαρνάνες» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός. 
 Ολόκληρη η επιστολή 
 «Αξιότιμη κα Υπουργέ, αγαπητή Λίνα,
 Σου αποστέλλω την παρούσα επιστολή προκειμένου να ζητήσω την βοήθεια σου για την αποκατάσταση και συντήρηση του Επισκοπείου στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου καθώς και του περιβάλλοντος αυτού χώρου. 
 Η Μητρόπολη Μεσολογγίου έχει προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να εντάξει το έργο αποκατάστασης και συντήρησης στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ενώ σχετική έγκριση παρείχε και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Παράλληλα, έχει ετοιμάσει τις σχετικές μελέτες για την αποκατάσταση και συντήρηση καθώς και για το χαρακτηρισμό του από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ως διατηρητέου μνημείου.
 Η άμεση έγκριση από το Υπουργείο της σχετικής μελέτης, η ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και η ταχεία εκταμίευση, θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση ενός ιστορικού μνημείου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου που θα καταστεί σημείο αναφοράς τόσο για τους κατοίκους του Μεσολλογίου όσο και τους επισκέπτες. Εν όψει, δε, της συμπλήρωσης το 2026 διακοσίων ετών από την Έξοδο, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα η ταχεία ολοκλήρωση του σχετικού έργου.
 Αγαπητή υπουργέ, προσδοκώ στη συνδρομή σου ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν ένα σημαντικό έργο για την Μητρόπολη Μεσολογγίου και για όλους τους Αιτωλοακαρνάνες». 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...