“Παρέμβαση” του Ρουβίκωνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας

“Παρέμβαση” του Ρουβίκωνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας

Επίθεση στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι πραγματοποίησαν χθες το βράδυ, περίπου στις 22:00, μέλη του Ρουβίκωνα.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας έγραψαν συνθήματα στην περίφραξη του κτηρίου, πέταξαν φυλλάδια και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σε ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν πως η πράξη τους αυτή έγινε ως διαμαρτυρία στον τρόπο που αντιμετώπισε η πολιτεία τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που «σάρωσαν» αρκετές περιοχές της χώρας.

Το κείμενο που έγραφαν πάνω στα φυλλάδια:

Πέρα απο τις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές που είναι εξ’ ορισμού ευάλωτες σε τέτοια φαινόμενα, στην περιοχή της Καρδίτσας, όπου η καταστροφή της πόλης και των γύρω χωριών είναι σχεδόν ολοκληρωτική, οι ευθύνες της τωρινής κυβέρνησης όπως και όλων όσων προηγήθηκαν, είναι τεράστιες.

Η πρώτη εικόνα είναι συγκλονιστική: 5.000 σπίτια υπέστησαν ζημιές και το σύνολο σχεδόν της τοπικής οικονομίας διαλύθηκε. Η κύρια αιτία για αυτό δεν ήταν η, ομολογουμένως πολύ έντονη, βροχόπτωση καθώς τις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας η περιοχή δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Η καταστροφή ήρθε όταν πλημμύρισε ο ποταμός Ενιπέας και διάφοροι χείμαρροι της περιοχής.

Ακριβώς όπως και στην περίπτωση της Μάνδρας, όπου είχε χτιστεί μια πόλη πάνω σε μπαζωμένες κοίτες χειμάρρων και ακριβώς όπως στην περίπτωση του Ματιού με το όργιο αυθαίρετης δόμησης, όπου είχε χτιστεί ένα χωριό μέσα στο δάσος χωρίς εξόδους, έτσι και στην περίπτωση της Καρδίτσας, η καταστροφή ήταν απλά ζήτημα χρόνου να συμβεί, ακριβώς όπως το περιέγραφαν όσοι είχαν γνώση της κατάστασης» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κείμενο που έχει αναρτηθεί.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...