Παρίσι: Επεισόδια και τραυματισμοί κατά τη διάρκεια εκκένωσης καταυλισμού προσφύγων

Παρίσι: Επεισόδια και τραυματισμοί κατά τη διάρκεια εκκένωσης καταυλισμού προσφύγων
Παρίσι: Επεισόδια και τραυματισμοί κατά τη διάρκεια εκκένωσης καταυλισμού προσφύγων

Αντιδράσεις και παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών προκάλεσε η βίαιη διάλυση καταυλισμού προσφύγων στην πλατεία Δημοκρατίας το βράδυ της Δευτέρας, στο Παρίσι.

Οι πρόσφυγες οδηγήθηκαν εκεί από οργανισμούς και δικηγόρους, καθώς βρέθηκαν στο δρόμο μετά την απόφαση των Αρχών να κλείσουν τον κέντρο υποδοχής στο Σαν Ντενί. Δημοσιογράφοι και μέλη οργανώσεων που φροντίζουν για τα δικαιώματα των προσφύγων που βρίσκονταν στο σημείο καταγγέλλουν έπεσαν θύματα βίαιης αντιμετώπισης από τα όργανα της τάξης στο Παρίσι.

Βίντεο: Βίαιη διάλυση του καταυλισμού προσφύγων στο Παρίσι
Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου αποκάλυψαν αδικαιολόγητη βία από μέρους των αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο προκείμενου να διαλύσουν τον καταυλισμό από σκηνές που στήθηκε στην πλατεία του Παρισιού.

«Ορισμένες εικόνες από τη διάλυση του παράνομου καταυλισμού προσφύγων στην πλατεία Δημοκρατίας είναι σοκαριστικές. Θα ζητήσω έρευνα για την εξέταση των περιστατικών από την Αστυνομία. Θα πάρω αποφάσεις μόλις λάβω την αναφορά» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμαράν.

Οργανώσεις ζητούν μόνιμη λύση για τους πρόσφυγες
Οι μπλε σκηνές που τοποθετήθηκαν συμμετρικά στην πλατεία το απόγευμα της Δευτέρας, φιλοξενούσαν πρόσφυγες που ετοίμαζαν τα υπάρχοντά τους προκειμένου να περάσουν εκεί τη νύχτα.

«Πρόκειται για ανθρώπους που έπρεπε να μετεγκατασταθούν, κάτι το οποίο δεν συνέβη μετά την διάλυση του κέντρου υποδοχής στο Σαν Ντενί» την περασμένη εβδομάδα, σημειώνουν εκπρόσωποι των οργανισμών που ανέλαβαν την εγκατάσταση των προσφύγων στο σημείο.

Στην πλειοψηφία τους νέοι άνδρες από την υποσαχάρια Αφρική και το Αφγανιστάν, οι πρόσφυγες αναγκάστηκαν να περάσουν τα βράδια τους στον δρόμο στα βόρεια του Παρισιού την τελευταία εβδομάδα. Οι οργανώσεις ήλπιζαν με την κίνησή τους αυτή, που κατέληξε σε βίαιη καταστολή, να πιέσουν τις Αρχές ώστε να βρεθεί μια μόνιμη λύση για τους ανθρώπους αυτούς.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...