Παραίτηση Γούλα με αιχμές από την επιτροπή για την ανάπλαση.

Την παραίτηση του στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε γνωστή με επιστολή του ο Γιώργος Γούλας από την επιτροπή για την ανάπλαση της Ναυπάκτου .

Αναλυτικά η επιστολή του

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας κ. Σιμάκη Γεώργιο

Κ. Πρόεδρε,

                Με την 3/2020 απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου ορίστηκα μέλος της αρμόδιας επιτροπής για τα υλικά επίστρωσης και του αστικού εξοπλισμού για το έργο: «Αστική ανάπλαση εντός ιστορικού κέντρου πόλεως Ναυπάκτου», δηλαδή την ανάπλαση που λαμβάνει χώρα στην περιοχή του Λιμανιού.

Ο τρόπος λειτουργίας της επιτροπής, όπως εγώ τον είχα αντιληφθεί τουλάχιστον θα ήταν ο εξής:

Πριν την έναρξη των εργασιών από τον εργολάβο η επιτροπή θα συνεδρίαζε διαδοχικά όσες φορές χρειαζόταν και με βάση τις προδιαγραφές υλικών που θέτει η μελέτη και το Κ.Α.Σ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) θα επέλεγε τα υλικά για το έργο (πχ. πέτρα δρόμου, πεζόδρομων, ποδηλατοδρόμου, κρασπέδων, πεζοδρομίων κτλ.). Η τελική επιλογή θα καθοριζόταν με την έγκριση των αρχαιολογικών υπηρεσιών πιθανώς με αλλαγές που θα γίνονταν λόγω των παρατηρήσεων τους. Μετά την τελική απόφαση της επιτροπής και την έγκριση των αρχαιολογικών υπηρεσιών η απόφαση επιλογής θα δινόταν στην τεχνική μας υπηρεσία που επιβλέπει το έργο και τον εργολάβο για να προβεί στην προμήθεια των υλικών πριν την έναρξη του έργου.

Όλα αυτά δεν συνέβησαν στο έργο. Αφού προσπεράσω το τι έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα καθώς είναι ήδη γνωστό, θα αναφερθώ στα τελευταία μόνο γεγονότα.

Με τηλεφωνική πρόσκληση του αρμόδιου Αντιδημάρχου την Τετάρτη 27/5/20 κλήθηκα να μεταβώ την επομένη στις 28/5/20 στον χώρο που χρησιμοποιεί ο εργολάβος πίσω από το Δημαρχείο για να γίνει η επιλογή των υλικών για τα κράσπεδα και το πεζοδρόμιο που θα κατασκευαστούν μπροστά στο Λιμάνι. Με παρουσία του Αντιδημάρχου, του εκπροσώπου των Μηχανικών και του εκπροσώπου του εργολάβου, μας ζητήθηκε (από εμένα και τον εκπρόσωπο των Μηχανικών να δώσουμε την έγκρισή μας για τα μοναδικά συγκεκριμένα υλικά που υπήρχαν εκεί. Σε ερώτηση του Αρχιτέκτονα (εκπρόσωπου των Μηχανικών), «ποιος είναι ο ρόλος μας και ποιος επέλεξε τα υλικά;», απάντησαν ότι έχουν εγκριθεί από τις Αρχαιολογικές υπηρεσίες. Στην επίμονη ερώτηση του Αρχιτέκτονα «ποιος επέλεξε τα υλικά; ποιο το όνομά του;» πάλι δεν λάβαμε απάντηση. Ο εκπρόσωπος των Μηχανικών αποχώρησε. Έπειτα από 2 λεπτά αποχώρησα και εγώ, δίχως να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση (και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού μείναμε μόνο 2 μέλη από τα 5 της επιτροπής).

Κ. Πρόεδρε,

Επειδή η επιλογή των υλικών έγινε από άλλους και όχι από την επιτροπή,

Επειδή η σειρά ενεργειών στην διαδικασία έχει ανατραπεί εντελώς,

Επειδή η επιλογή των υλικών δεν έχει γίνει ακόμα και έχουμε 29/5/20 παρά το ότι το έργο είναι σε εξέλιξη,

Επειδή η επιτροπή απαξιώνεται σκόπιμα, όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο που την όρισε με απόφασή του,

Επειδή το έργο καθυστερεί αδικαιολόγητα με την διαχείριση που γίνεται,

Σας καταθέτω την παραίτησή μου από την επιτροπή και παρακαλώ για την άμεση αντικατάστασή μου (Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 2/6/20) καθώς δεν επιθυμώ να είμαι απλός επικυρωτής προειλημμένων αποφάσεων και μάλιστα χωρίς να γνωρίζω από ποιόν.

Με τιμή,

Γιώργος Γούλας

Δημοτικός Σύμβουλος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...