Παραιτήθηκε ο εισαγγελέας διαφθοράς της Ισπανίας, για σκάνδαλο διαφθοράς

Μόιξ

 Ο εισαγγελέας διαφθοράς της Ισπανίας, Μανουέλ Μόιξ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για έρευνες διαφθοράς που περιλαμβάνουν μέλη του κυβερνώντος δεξιού Λαϊκού Κόμματος, παραιτήθηκε εχθές ύστερα από τα πυρά που δέχθηκε επειδή ήταν μέτοχος σε offshore εταιρία στον Παναμά.

 Ο Μανουέλ Μόιξ διορίστηκε στη θέση τον Φεβρουάριο, με διαμαρτυρίες από τα αντιπολιτευτικά κόμματα για τον τρόπο με τον οποίο είχε χειριστεί συγκεκριμένες υποθέσεις που εμπλεκόταν το κυβερνών κόμμα. Ο Μόιξ επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι κατέχει το 25% μετοχών σε offshore εταιρία που ήταν συνιδιοκτήτης με τα αδέλφια του, λέγοντας ότι η εταιρία κληρονομήθηκε μετά το θάνατο του πατέρα του. Αρνήθηκε οποιαδήποτε ποινικά κολάσιμη πράξη και δήλωσε σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι τα πάντα ήταν νόμιμα.

 Πολλές Ισπανικές εφημερίδες είχαν αποκαλύψει ότι ο πρώην εισαγγελέας είχε προσπαθήσει να εμποδίσει έρευνα που βρισκόταν στο προδικαστικό στάδιο, υπόθεση στην οποία κεντρικό πρόσωπο ήταν το τμήμα του Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη. Ο διορισμός του Μόιξ ήταν εδώ και καιρό πονοκέφαλος για τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, του οποίου το κόμμα μπλέκεται σε πολλά σκάνδαλα διαφθοράς, με την αντιπολίτευση να αμφισβητεί την καταλληλότητα του για τη θέση.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/286591-Paraitetheke-o-eisaggeleas-diaphthoras-tes-Ispanias-gia-skandalo-diaphthoras ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...