Παραιτούνται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και πάμε σε εκλογές;

Παραιτούνται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και πάμε σε εκλογές;
Ένα τρελό σενάριο κυκλοφορεί εδώ και λίγη ώρα στα δημοσιογραφικά γραφεία σύμφωνα με το οποίο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι έτοιμοι να υποβάλλουν στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη μαζική παραίτηση από το αξίωμα του βουλευτή προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν το σύστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , με δεδομένο ότι ο εκλογικός νόμος προβλέπει ότι την θέση του παραιτηθέντος βουλευτή αναπληρώνει ο πρώτος αναπληρωματικός (αν δεν δεχθεί ο δεύτερος και ούτω καθ’ εξής) ο κ. Μιχαλολιάκος θα δώσει εντολή σε όλους τους αναπληρωματικούς να μην δεχθεί κανένας την βουλευτική έδρα ώστε να προκληθούν εκλογές. Αυτό ωστόσο που φαίνεται πως δεν έχουν συνυπολογίσει στη Χρυσή Αυγή είναι ότι με μια τέτοια κίνηση το μόνο που θα πετύχουν θα είναι να τεθούν εκτός Βουλής μόνοι τους, όπως διαβάσαμε στο parapolitika.gr.

Κι αυτό γιατί αν επαληθευτεί το σενάριο τότε θα διεξαχθούν εκλογές μόνο στις περιφέρειες όπου παραιτήθηκε βουλευτής. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλα τα κόμματα αλλά και ανεξάρτητοι υποψήφιοι με την έδρα σε κάθε περιφέρεια να κερδίζει όποιος συνδυασμός βγει πρώτος. Πράγμα αδύνατο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις για τη Χρυσή Αυγή αφού σε κανέναν νομό δεν είναι πρώτη. Όσο για τον βουλευτή Επικρατείας την έδρα παίρνει -χωρίς εκλογές-το κόμμα με τα μεγαλύτερα αδιάθετα υπόλοιπα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...