Παραμένει στο «τιμόνι» του Ελληνικού Φεστιβάλ ο Γιώργος Λούκος

Παραμένει στο «τιμόνι» του Ελληνικού Φεστιβάλ ο Γιώργος Λούκος
Μετά από μήνες φημολογίας για ενδεχόμενη αντικατάσταση του Γιώργου Λούκου από τη διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ, σύμφωνα με το Βήμα, ότι ο Γιώργος Λούκος παραμένει στο «τιμόνι» της διοργάνωσης.

Ο κ. Τζαβάρας έχει υπογράψει ήδη τη σχετική απόφαση και αναμένεται η υπογραφή και από τον υπουργό Οικονομικών, όπως προβλέπει ο νόμος, κάτι που θεωρείται θέμα ημερών.

Η καθυστέρηση της αναγγελίας διευθυντή ήταν συνέπεια της αλλαγής ηγεσίας στο υπουργείο Πολιτισμού αλλά και της διελκυνστίδας μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης για το όνομα του νέου επικεφαλής του Φεστιβάλ.

Ο χρόνος που απομένει μέχρι την έναρξη του Φεστιβάλ είναι ελάχιστος και θεωρείται ότι ο κ. Λούκος θα πρέπει να λάβει γρήγορα αποφάσεις για τη διαμόρφωση του τελικού προγράμματος.

Παράλληλα, ο κ. Τζαβάρας ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά του Ελληνικού Φεστιβάλ και άλλων φορέων.

«Είχα ζητήσει με έγγραφό μου από τον αρμόδιο επί των οικονομικών του Φεστιβάλ τον κ. Βαλασσόπουλο να αποστείλει όλα τα έγγραφα που χρειαζόταν για έναν πρόχειρο έλεγχο, από όπου προέκυψε ότι υπάρχουν ορισμένα αδιευκρίνιστα σημεία, όσον αφορά τις παραγωγές κ.ά. Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι υπάρχουν προβλήματα, απαιτείται όμως να γίνει ο διαχειριστικός έλεγχος για εξακρίβωση της αλήθειας» δήλωσε ο κ. Τζαβάρας, σύμφωνα με το Βήμα.

Διαχειριστικό έλεγχο ζήτησε ο υπουργός και για το ΚΘΒΕ, ενώ ζήτησε και την παραίτηση του ΔΣ του.

«Θα πρέπει να παραιτηθεί το ΔΣ, προκειμένου να διευκολυνθεί η αναδιάρθρωσή του και να λήξει επιτέλους η κατάσταση, που επικρατεί εκεί» είπε.

Διαχειριστικός έλεγχος έχει ζητηθεί ήδη και για το ΕΚΕΒΙ, το οποίο καταργήθηκε, ενώ τίποτε δεν αποκλείει να γίνει το ίδιο και σε διάφορους άλλους φορείς που χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Πολιτισμού.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τον λόγο πήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Δημήτρης Σπύρου, «Το Φεστιβάλ συνεχίζει δυναμικά. Ο Πύργος είναι μια φιλήσυχη και ασφαλής πόλη για τα παιδιά και το γεγονός ότι επί 15 χρόνια δεν έχει συμβεί το παραμικρό επεισόδιο, έχει συμβάλει αποφασιστικά στην επιτυχία του φεστιβάλ. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες και τον Δήμο Πύργου για την ζεστή αγκαλιά τους προς εμάς και κυρίως τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καφύρα για την αρμονικότατη συνεργασία μας τα τελευταία έξι χρόνια και για την σημαντική προσφορά του ώστε να φτάσει το Φεστιβάλ σε αυτό το επίπεδο. Είναι εξαιρετικά σημαντική η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, την οποία μας μετέφερε η κα Καζαντζάκη, ότι το Φεστιβάλ θεσμοθετείται. Τον θεσμό όμως, αυτό μόνο οι πολίτες μπορούν να τον προστατεύσουν, κανείς άλλος. Μετά από 15 χρόνια, τόσο εγώ όσο και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος και ο Νίκος Θεοδοσίου, είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που φτιάξαμε. Όμως, ξέρουμε καλά πως όποιος θεσμοθετεί κάτι αναλαμβάνει και την ευθύνη να συνθέσουν την νέα ομάδα. Εμείς λοιπόν, είμαστε διατεθειμένοι είτε να καθίσουμε στην άκρη είτε να βοηθήσουμε τους καινούριους που πιθανώς το αναλάβουν. Το Φεστιβάλ δεν ανήκει σε πρόσωπα, δεν είναι ούτε του κ. Τζαβάρα, ούτε του κ. Καφύρα, ούτε του κ. Σπύρου, είναι των παιδιών και των πολιτών του Πύργου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...