Παρασκευόπουλος: Αν ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός θα πάμε σε νέα ρύθμιση (Βίντεο)

Παρασκευόπουλος

“ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”

“Αν ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός από το δικαστήριο, τότε θα πρέπει να προχωρήσουμε σε νέα ρύθμιση, γιατί θα βρεθούμε σε μια κατάσταση με επίσης αντισυνταγματικά χαρακτηριστικά, που είναι η έλλειψη αδειών και η απουσία εκλεγμένου ΕΣΡ”, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Επομένως θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και με αποτελεσματικότητα, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου απλό” πρόσθεσε.

Η προσπάθεια να πάμε σε μια νέα ρύθμιση θα είναι και πάλι δύσβατη, τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, ωστόσο, όπως σημείωσε στη δημοκρατία δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα.

Αναφορικά με την πειθαρχική έρευνα για το πως διέρρευσαν τα email από την προσωπική αλληλογραφία του ανώτατου δικαστικού του Συμβουλίου της Επικρατείας είπε: “Δεν ξέρω που θα οδηγήσει πολιτικά η διερεύνηση, ξέρω ότι νομικά είναι σωστό, καθώς κινήθηκα με τρόπο που αποκλείει αναφορά στην ιδιωτική ζωή του δικαστή”.

Σχετικά με την υπόθεση της υποκλοπής σε βάρος δικαστή που συμμετέχει στην κρίσιμη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Νίκος Παρασκευόπουλος επεσήμανε ότι συμφωνεί με την Ένωση Δικαστών που καταγγέλλει «επιχείρηση εκβιασμού», καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει πέσει θύμα ο εν λόγω αντιπρόεδρος.

Η ‘Ενωση δεν καταλογίζει σε μένα τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, αφού δεν είμαι εγώ αυτός που εξέθεσα τα προσωπικά δεδομένα του δικαστή τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα, ενώ παρέπεμψα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όλα τα δημοσιεύματα που υποδεικνύουν ότι ο δικαστής μπορεί να είναι θύμα, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...