Παρεμβάσεις και συντηρήσεις για την οδική ασφάλεια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μια σειρά από παρεμβάσεις για τις συντηρήσεις του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Περιφέρειας, εγκρίνοντας εργολαβίες ύψους 3.700.000 ευρώ, αλλά και δημοπράτηση εγκατάστασης φωτεινών σηματοδοτών σε κόμβους εντός του Δήμου Πατρέων, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην τελευταία της συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν: εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων επί της ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων στη θέση Παλιοβούνα, συντηρήσεις του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την περίοδο 2013-2014, ανακατασκευή ασφαλτοταπήτων στον κόμβο Ακτή Δυμαίων και Ανθείας , επείγουσες εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης – αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας του Εθνικού Οδικού Δικτύου, καθώς και συντηρήσεις  σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Την ικανοποίησή του για τη σειρά των έργων και παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αφορούν την οδική ασφάλεια των πολιτών, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να θωρακίσουμε την οδική ασφάλεια τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδα, καθώς και μέσα στις πόλεις. Οι παρεμβάσεις μας αυτές στοχεύουν κυρίως στην άρση της επικινδυνότητας για την ασφάλεια των πολιτών μας» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας πως η διεκδίκηση περισσότερων πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου συνεχίζεται.

«Παραλάβαμε 700 χιλιόμετρα εθνικού οδικού δικτύου, χωρίς όμως να μας μεταφερθούν και πόροι για την συντήρηση του. Κάνουμε, κάθε χρόνο, μια τιτάνια προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους για τη συντήρηση των δρόμων της Δυτικής Ελλάδας, όπου ουσιαστικά κάθε εργασία συντήρησης είχε διακοπεί από το 2007. Με τις εργολαβίες που εκτελούνται και με αυτές που δημοπρατήσαμε προσπαθούμε να βελτιώσουμε αποφασιστικά την οδική ασφάλεια προς όφελος των πολιτών», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Δημοπράτηση φωτεινής σηματοδότησης κόμβων στην Πάτρα

Επιπλέον δημοπρατήθηκε η εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης σε μια σειρά από κόμβους εντός του Δήμου Πατρέων, συνολικού ύψους 410.000 ευρώ. Ειδικότερα πρόκειται για την εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης στους κόμβους: Αρχ. Ιεροθέου –Μεσολογγίου, Αρχ. Ιεροθέου – Παναχαϊκού, Κορίνθου-Αρχ. Ιεροθέου, Κορίνθου – Σατωβριάνδου, Καρόλου-Μουρούζη, Μαιζώνος – Αράτου, Ευβοίας-Αυλίδος και τέλος στον κόμβο Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών (Πανεπιστημίου) Διγενή Ακρίτα στα Μποζαΐτικα.

Εγκρίθηκε και η δημοπρασία χρηματοδότησης του Δημοτικού Σχολείου Λάππα

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και η έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασία του έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ «Ανέγερση Σχολικού Συγκροτήματος – Δημοτικό Σχολείο Λάππα», προϋπολογισμού 2.400.000 ευρώ.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπρασία για την «Μεταστέγαση του ΕΠΑΛ  Κατοχής του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου σε αίθουσες ελαφράς προκατασκευής» προϋπολογισμού 385.000 ευρώ.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη της επιτροπής Αυγέρης Σάββας, Μιχαλόπουλος Νίκος, Φωτόπουλος Τρύφωνας, Τσάνης Νίκος, Μπουχάγιερ Αριστείδης, Καραπάνος Γεώργιος, Σταυρόπουλος Χρήστος και Σταρακά Χριστίνα.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...