Παρουσίαση βιβλίου της Μεσολογγίτισσας Φωτεινής Μυλωνά – Ραΐδη στην Πάτρα

Παρουσίαση βιβλίου της Μεσολογγίτισσας Φωτεινής Μυλωνά – Ραΐδη στην Πάτρα
Στην οδό Κανακάρη 147 της Πάτρας βρίσκεται το βιβλιοπωλείο «Πολύεδρο», το οποίο λειτουργεί από το 1981. Στον φιλόξενο κήπο του βιβλιοπωλείου αυτού, που περιβάλλεται από όμορφα κτίρια – κοσμήματα του περασμένου αιώνα και αποτελεί χώρο συνάντησης, εστία ανταλλαγής απόψεων και στέκι πολιτισμού, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 παρουσιάστηκε το τελευταίο βιβλίο της κ. Φωτεινής Μυλωνά – Ραΐδη, που φέρει τον τίτλο: «Δεν είναι τούτο τ’ άδικο» (εκδόσεις «Υδροπλάνο»).
Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησαν οι Κώστας Σακαρέλος και Βασίλης Χριστόπουλος. Ο πρώτος, μάχιμος δάσκαλος και συγγραφέας ιστορικών έργων, μίλησε για τη ζωή και το έργο της, ενώ ο δεύτερος, με γλαφυρότητα, παρουσίασε το περιεχόμενο του βιβλίου και διάβασε αποσπάσματά του, που άγγιξαν την ψυχή τόσο του ίδιου όσο και του κοινού.
Η συγγραφέας, στην τοποθέτησή της, μεταξύ των άλλων, είπε ότι το βιβλίο αποτελεί για την ίδια έργο ζωής. Τόνισε ακόμα πως μέσα από τους ήρωές της, που έλκουν την καταγωγή τους από το ιστορικό Κρίκελλο Ευρυτανίας και την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, θέλησε να παρουσιάσει τα ιστορικά γεγονότα της Εθνικής Αντίστασης και του εμφυλίου πολέμου, έτσι όπως τα βίωσαν οι πρωταγωνιστές του έργου της.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη. Ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων. Το γεγονός χαροποίησε όχι μόνο τη συγγραφέα αλλά και τους διοργανωτές της εκδήλωσης.
Στο τέλος, η συγγραφέας ευχαρίστησε τους παριστάμενους και υπέγραψε βιβλία αναγνωστών της, ενώ εκείνοι της ευχήθηκαν να είναι καλοτάξιδο και να έχει δυνατές εμπνεύσεις.
Ζωή Παλιούρα



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...