Η ποίηση αποτελεί μία δύσκολη και συνάμα γοητευτική περιπλάνηση στον κόσμο των λέξεων και των νοημάτων. Είναι μία άσκηση λιτότητας και απλότητας που αποκτά δύναμη μέσα από τη βιωματική πράξη.Και αυτή την έκφραση μέσα από τα δικά της βιώματα στον ιδιαίτερο τόπο της κατάφερε να αποτυπώσει σε λόγο ποιητικό η φιλόλογος Μαρία Δρογγίτη που τα τελευταία πολλά χρόνια έχουμε τη χαρά και την τιμή να την έχουμε κοντά μας,εδώ στην πόλη της Ναυπάκτου.

Η συλλογή “Καράβια του ήλιου” αποτελεί έναν τρόπο αποτύπωσης εικόνων και σκέψεων, μία ματιά στο παρελθόν.Και όπως είπε η ίδια η συγγραφέας της ποιητικής αυτής συλλογής,ο καθένας μπορεί να προσδόσει το δικό του νόημα στον τίτλο αυτό.

Μεταξύ λοιπόν αγαπημένων της προσώπων εδώ στην πόλη της Ναυπάκτου,φίλων και συναδέλφων της παρουσιάστηκε αυτή η προσπάθεια σ’έναν πολύ γνωστό και καταξιωμένο χώρο για το βιβλίο,το Βιβλιοκαφέ ADAGIO II στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Την παρουσίαση έκαναν τρεις πολύ εκλεκτοί της συνάδελφοι στο χώρο της εκπαίδευσης οι φιλόλογοι Σοφία Μανιού,Ελένη Αδαμοπούλου και Κων/νος Δημόπουλος

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και γέμισε το Βιβλιοκαφέ,ενώ μεταξύ άλλων διακρίναμε πλην του συζύγου της συγγραφέως δημοτικό σύμβουλο Νίκο Δημητρόπουλο,τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Ασημακόπουλο,και δύο πρώην δημοτικές συμβούλους σε θέσεις ευθύνης και στελέχη των παρατάξεών τους,τη Μαρία Ζιαμπάρα από την Α.Δ.Κ.Ν. και την Αγγελική Σμπούκη από την Ενωτική Πρωτοβουλία.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...