ΠΑΣΟΚ: Δεν χρειάζεται το 25ευρω στα νοσοκομεία – Πάρτε το πίσω

ΠΑΣΟΚ: Δεν χρειάζεται το 25ευρω στα νοσοκομεία - Πάρτε το πίσω
Η πολυαναμενόμενη προγραμματική συμφωνία σύγκλισης μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δεν κατόρθωσε να εξαλείψει τα…παρατράγουδα στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, απόρροια των αντικρουόμενων πολιτικών επιδιώξεων των δύο κομματικών επιτελείων.
 Νέο επεισόδιο στο σήριαλ…καχυποψίας μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Χαριλάου Τρικούπη, αποτέλεσε η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, παραμονή Πρωτοχρονιάς να ανακοινώσει την αποκατάσταση του ΕΚΑΣ σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό – καθώς ουδείς στη Χαριλάου Τρικούπη είχε ενημερωθεί για τις πρωθυπουργικές αποφάσεις – το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, χαρακτήριζε μεν την κίνηση της κυβέρνησης θετική, διευκρίνιζε, όμως, ότι είναι λειψή, επαναφέροντας δική του τροπολογία του πρόσφατου παρελθόντος, κατά την οποία διευρύνεται αισθητά ο κατάλογος των συνταξιούχων, που πρέπει να λαμβάνουν το ΕΚΑΣ. Επιτελείς του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν ότι η ΚΟ του κόμματος θα επανέλθει στο θέμα με νέα νομοθετική πρωτοβουλία, πιέζοντας την κυβέρνηση να την υιοθετήσει.

Οι ενδοκυβερνητικές έριδες, πάντως, δε σταματούν εδώ. Και αυτό γιατί στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου προετοιμάζουν και άλλο “χτύπημα” κατά της κυβερνητικής πολιτικής, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τους τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με το μέτρο, που τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή, για το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ, που πρέπει να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, στην περίπτωση, που εισάγονται για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο, και αναμένεται να επανέλθει δριμύτερο με νεότερη ανακοίνωση του τις επόμενες ώρες ζητώντας την αναστολή του.

Για τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, που αναμένεται να εκδηλώθει την επόμενη εβδομάδα προιδέασε σε δηλώσεις του στο Πρωινό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ 1 ο γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος, Δημήτρης Καρύδης, ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε εκδώσει στις 11 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε επιχειρηματολογώντας ότι η μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ έχει αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων, τέτοια, που καθιστά το εισιτήριο των 25 ευρώ αχρείαστο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...