ΠΑΣ Ναυπάκτου:Θέσεις και προτάσεις για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών του Παπαχαραλάμπειου.

ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ»ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ  ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ.

    Όπως γνωρίζετε , ο Σύλλογος μας δραστηριοποιείται στα ομαδικά αθλήματα κλειστού χώρου (σάλας) basket και volley. Eδώ και μια 10ετια έχει δημιουργήσει ακαδημίες και αγωνιστικά τμήματα και των δυο αθλημάτων με αξιόλογη παρουσία σε όλη την Β.Δ. Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Είναι αυτή τη στιγμή ο πολυπληθέστερος αθλητικός σύλλογος στην περιοχή, και ο μοναδικός που συμμετέχει σε Εθνικό  Πρωτάθλημα (Η΄ Όμιλο του Εθνικού Περιφερειακού Πρωταθλήματος volley Γυναικών). Στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου φιλοξενούνται Σωματεία από την Κέρκυρα και τα Γιάννενα, την Ζάκυνθο και την Καλαμάτα έως  την Κόρινθο και την Σπάρτη και πραγματοποιούνται πάνω από 60 επίσημοι αγώνες ετησίως .

  Ο Σύλλογος μας, μαζί με το ΦΟΝ Ομόνοια,  χρησιμοποίει το Κλειστό του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου  για το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα -λόγο της πολύχρονης ενασχόλησής μας και της καθημερινής παρουσίας μας- όλων των αγωνιστικών χώρων (γήπεδο ποδοσφαίρου, κλειστού  γυμναστηρίου, ταρτάν στίβου, γηπέδων τένις και λοιπών βοηθητικών χώρων).

  Θέλοντας να συμβάλουμε στην προσπάθεια βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μας – που ομολογουμένως βρίσκονται σε κακή κατάσταση – και με δεδομένο το ποσό της πίστωσης (286.000,00)  που βρίσκεται στην διάθεση της Διοίκησης του Σταδίου , σας παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας για κατανομή αυτών των χρημάτων με βάση τις προτεραιότητες και τις πραγματικές ανάγκες όπως εμείς αξιολογούμε. Γνωρίζουμε ότι αυτά τα χρήματα δεν επαρκούν -και θα ήταν και άδικο- να κατασκευαστεί ένας μόνο τέλειος αγωνιστικός χώρος (γήπεδο ποδοσφαίρου η κλειστό γυμναστήριο η ταρτάν στίβου η γήπεδα τένις) Προτείνουμε λοιπόν την κατανομή του ποσού σε όλες τις εγκαταστάσεις, όσον δε  αφορά το Κλειστό  Γυμναστήριο κατά προτεραιότητα τις εξής εργασίες : Στεγανοποίηση οροφής και αντικατάσταση η επισκευή των παραθύρων. Φωτεινό πίνακα αποτελεσμάτων . Κατασκευή παρκέ . Βελτίωση εσωτερικού φωτισμού . Βελτίωση –επισκευή αποδυτήριων και κοινόχρηστων WC. Αντικατάσταση στεφανιών. Η αγοραία δαπάνη για όλα τα παραπάνω δεν ξεπερνά τα 90.000,00 ευρώ. Εδώ να επισημάνουμε ότι από την κατασκευή του κλειστού –μια 20ετια- δεν έχει δαπανηθεί κανένα ποσό για την συντήρησή του και την βελτίωσή του εκτός του εσωτερικού φωτισμού και της κατασκευής της κερκίδας από δωρεά . Πιστεύουμε ότι η  μη βελτίωση των υποδομών του Κλειστού , εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική υγεία και ακεραιότητα των αθλητών , θα ανακόψει την ανοδική πορεία των αγωνιστικών τμημάτων και θα επιφέρει την σταδιακή απομάκρυνση των πάνω από  τριακοσίων παιδιών -αθλητικών μελών – και των δυο συλλόγων που δραστηριοποιούνται σ’ αυτό.

  Το υπόλοιπο ποσό της πίστωσης προτείνουμε να χρησιμοποιηθεί αντίστοιχα για την βελτίωση και των άλλων αθλητικών υποδομών, γήπεδο ποδοσφαίρου ,ταρτάν στίβου, γήπεδα τένις , βοηθητικοί χώροι, με κριτήρια όχι «καλλωπιστικά» αλλά πραγματικών αναγκών για την άθληση των πολιτών , την προετοιμασία των αθλητών όλων των αγωνισμάτων και την δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων .



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...