Οτι δεν έκανε το δημόσιο για τα δυστυχισμένα -παρατημένα παιδιά του κόσμου , το έκανε ένας  [ασήμαντος]  πανάξιος ιερέας και σήμερα μετά από τόσα  χρόνια  προσφοράς δέχεται λιθους αναθεματισμος  από λιβανιστήρια της εξουσιας  και των ΜΜΕ   χωρίς δίκη χωρίς καν παραπομπή , να τον καταδικάζουν .Μια σπουδαία σύγχρονη μορφή στην Ορθοδοξία, ο π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, έλεγε πως αν κάνεις το καλό και δεν βρεις το μπελά σου, σημαίνει πως δεν έκανες το καλό.  
Επι 25 ετη ο πατήρ Αντώνιος προσέφερε το μεγάλο του έργο στην κιβωτό που όλοι μας γνωρίζουμε κ προσφέρει οσο μπορούσε.Γι Αυτό του το έργο βραβεύτηκε απο δύο προέδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας κ απο την Ευρωπαϊκή Ένωση.ΞΑΦΝΙΚΑ μεσα σε μια μια μέρα πέρασε ΤΣΟΥΝΑΜΙ για το έργο του και ολα τα ΜΜΕ συν κυβέρνηση κ συν τον Αρχιεπίσκοπο πήραν θέση χωρίς δίκη χωρίς καν παραπομπή , να τον καταδικάσουν.Τοσες χιλιαδες παιδιά που έχουν περάσει απο την Κιβωτο που εχουν τις καλύτερες εντυπώσεις, που ειναι οι δημοσιογράφοι να παιρνουν συνεντευξεις?Γιατί δεν καλούν 33 παιδιά οικογενειάρχες που υπέγραψαν την επιστολή υπέρ του Πατρός Αντωνίου Αλλά καλούν την γιαγιά της δωδεκάχρονης?
 Γιατί  μιά ακόμη μαρτυρία ενός 25χρονου δεν είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες σχετικά με την υπόθεση καταγγελιών στην «Κιβωτό του Κόσμου». Ο 25χρονος, αναφέρει ότι ήταν το πιο παραβατικό παιδί της δομής και έζησε δίπλα στον πατέρα Αντώνιο 9 χρόνια. Μάλιστα, ο ίδιος, έκλεψε  ένα σημαντικό ποσό χρημάτων από τη δομή στον Κολωνό, χωρίς ωστόσο να τιμωρηθεί ποτέ.
Κραταω ομως σταση αναμονης για αυτους που κατηγορουνται και περιμενω.
Δεν ΒΙΑΖΟΜΑΙ να λιθοβολισω.
Το εργο που εγινε τοσα χρονια στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ αναμφισβήτητο..
Πολλα παιδια σωθηκαν.
 Ολοι βιαζονται να αποδειξουν οτι υπαρχουν κακοι κι αυτοί χαίρονται που δεν ειναι στη θεση τους.
Ομως ας μην μετανιώσετε καποιοι διοτι μη αναμαρτητοι ,εβαλαν πρωτοι τον λιθον.
Αλήθεια, τι είδους παιδιά νομίζετε πως πάνε στην Κιβωτό του Κόσμου; Αγγελάκια; Λουλουδάκια; Διάβαστε λοιπόν τι παιδιά πάνε: Θυμωμένα, παρατημένα, παραμελημένα, εξοργισμένα, με πατέρα φυλακοβιο και μητέρα ναρκομανή, με μητέρα που εκδίδεται και πατέρα τζογαδόρο, πολύ δύσκολες περιπτώσεις. Πάρα πολύ δύσκολες. Οπότε και τζαρτζαρίσματα θα γίνουν και προστριβές, και μια αυστηρότητα μπορεί να υπάρξει και μια αποβολή. Εκτός και αν θα πρέπει να γίνει η Κιβωτός μπάχαλο στο όνομα νέων προοδευτικών μεθόδων.

Ο π. Αντώνιος Παπανικολάου είναι εκεί 25 χρόνια και μάλιστα σε μια κλειστή κοινωνία που όλα μαθαίνονται πριν ….συμβούν! Αν ήταν ανώμαλος θα είχε φανεί πολύ νωρίτερα. Να συμπληρώσω εδώ, ότι ο 19χρονος που τον κατηγορεί ήταν ένας από αυτούς που είχαν κλέψει χρήματα από τη συγκεκριμένη δομή. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο τύπος που το ξεκίνησε όλο αυτό.

α) Το διάστημα που υποτίθεται πως τράβαγε τα πάνδεινα, δεν πήγε να μιλήσει σε κάποιον άλλον από την Κιβωτό; Ούτε στην Αστυνομία; Δεν ζήτησε να δει τον π. Αντώνιο;

β) Όλα τα παιδιά είναι μεταξύ τους δεμένα. Κανένα άλλο δεν είδε και άκουσε κάτι; Αυτός δεν έχει κάποιον μάρτυρα που να του τα είπε ή και να είδε αυτός κάτι;

γ) Μετά από 4 χρόνια; Ναι ε;δ) Όταν σου συμβαίνει κάτι απευθύνεσαι σε κάποιον άλλον από τον ίδιο οργανισμό. Μετά υπάρχει η Αστυνομία. Για παραμελημένο παιδί παραήταν δασκαλεμενο για να πάει στον Συνήγορο του Πολίτη…. · Νεαρά άτομα που πέρασαν από την Κιβωτό και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα δεν είναι και πάρα πολύ δύσκολο με ένα καλό κίνητρο να πουν οτιδήποτε.
Βιάστηκε Ο Σταϊκούρας να την δυαλίσει -να σταματήσει την επιδότηση , Αν κοπούν οι χορηγίες, αν σταματήσουν τα έσοδα, πως θα συντηρηθεί η Κιβωτός; Τι θα απογίνουν τα παιδιά; Τα πάγια, το ρεύμα, τους εργαζομένους ποιος θα τους πληρώσει; Τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για τις κακοποιημένες γυναίκες και τις μονογονεϊκές οικογένειες ποιος θα τα πληρώσει; Προφανώς κάποιοι αυτό θέλουν αλλά εσύ που παρακολουθείς αποσβολωμένος τα γεγονότα και έχεις φάει το παραμύθι από την καθημερινή πλύση εγκεφάλου, σκέψου λίγο παραπάνω…

Η Κιβωτός του Κόσμου ήταν και είναι κάτι πρωτοποριακό. Για αυτό αισθάνομαι ότι μπήκε στο στόχαστρο. Μεγάλωσε πολύ.Στην Κιβωτό κανένας δεν κοίταξε ούτε την καταγωγή, ούτε το θρήσκευμα, ούτε το χρώμα, ούτε την εθνικότητα. Άνοιξε την αγκαλιά της σε όλα τα παιδιά. Ξέρεις πολλούς ιδιωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως που να το κάνουν αυτό;
Χιλιάδες άνθρωποι ωφελήθηκαν από την Κιβωτό του Κόσμου. Περιμένω τώρα στα δύσκολα να βγουν να πουν την αλήθεια και να στηρίξουν. Όχι να κρύβονται και να σφυρίζουν αδιάφορα.
Η Κιβωτός του Κόσμου είναι ΜΚΟ. Φαντάζομαι πως άλλες ΜΚΟ αδιευκρίνιστων προθέσεων δεν την βλέπουν με τόσο καλό μάτι… Ο ιερέας ψήλωσε πολύ. Ο κόσμος τον αγάπησε, είχε μεγάλη επίδραση στην κοινωνία, απολάμβανε τιμών, βραβείων και εμπιστοσύνης, μάζευε πολύ χρήμα, έκανε πραγματικό και υπαρκτό έργο, είχε εθελοντές και χορηγούς. Σαν πολύ δυνατός έγινε και έπρεπε να μαζευτεί.·   
Είμαστε σε προεκλογική χρονιά. Όλα μετράνε. Αφού το αφήγημα του ΝΔ παιδεραστές μέσω του Ηλία Μίχου δεν έπιασε γιατί βρέθηκαν και Συριζαίοι, ο παππάς είναι ένας εύκολος στόχος. Ξέρω ότι φαίνεται τραβηγμένο.  
Φυσικα για τα ΜΜΕ κ ο λαός που τα παρακολουθεί έχουν μεγαλύτερη ακροαματικότητα, αυτο λεγεται….ΚΑΤΑΝΤΙΑ. Ανατριχιαζω στη σκέψη ότι τη νέα διοίκηση της Κιβωτού θα την επιλέξει αυτός που τοποθέτησε τον Λιγνάδη και κάλυψε τον Γεωργιάδη …..Αφηστε κατω τον π.Αντωνιο και ασχοληθείτε με πιο σοβαρά θέματα,ακριβεια, υποκλοπές, πλειστηριασμοί που για 15,000 ευρω πετάτε έξω απο την πρώτη κατοικία μια συνταξιουχο, ενω ΠΑΣΟΚ κ Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ οφείλουν κοντα στα 500.000 ευρω και ουδείς δικαστικός επιμελητής δεν τους πέταξε έξω , όπως την συνταξιούχο , (εκει μούγκα στην στρούγκα) και δείξτε την καλή πλευρά της κιβωτού.
           

Καλλιγάς Κ. Ανδρέας     

Καθηγητής πολιτικής Οικονομίας     



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. μπράβο για το άρθρο. ευτυχώς βλέπω οι περισσότεροι ή στηρίζουν ή τουλάχιστον περιμένουν να αποφανθεί η δικαιοσύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...