Πατρινός καθηγητής – Χωρίς lockdown πάμε για 3.000 κρούσματα την ημέρα!

Η κυβέρνηση μιλάει για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και την επιστροφή από την καραντίνα στη μερική κανονικότητα, όμως η πλειοψηφία των ειδικών διαφωνεί και τονίζει ότι αυτό θα ήταν ένα μεγάλο ρίσκο για τη υγειονομική πορεία της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Πατρινός καθηγητής Πνευμονολογίας  και διευθυντής της μιας εκ των δύο κλινικών covid του Πανεπστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Αργύρης Τζουβελέκης, στην εφημερίδα «Νεολόγος», με lockdown τα κρούσματα από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου, θα κυμαίνονται στα 1800 με 2000 σε πανελλήνιο επίπεδο την ημέρα.

Χωρίς lockdown τότε τα κρούσματα αυτά θα φτάσουν τα 3.000 ίσως και παραπάνω έως τα μέσα Μαρτίου. Οι προβλέψεις αυτές προκύπτουν μέσα από επιδημιολογικές αναλύσεις που έχει κάνει ο καθηγητής, λαμβάνοντας όλα τα στοιχεία και τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν.

Δείχνουν έτσι σε μεγάλο βαθμό την αναγκαιότητα της συνέχισης του lockdown για τον Μάρτιο, κάτι που ευαγγελίζονται οι περισσότεροι από τους ειδικούς, πιστεύοντας ότι το δημόσιο σύστημα θα πιεστεί ασφυκτικά, σε περίπτωση που παύσει η καραντίνα.

Σύμφωνα με την άποψη αυτή χρειάζεται η τήρηση των μέτρων, καθώς ο ιός έχει εισβάλλει παντού, έχει αυξημένη μεταδοτικότητα και ακόμα δεν έχει δείξει τα δόντια του σε αυτό το κύμα που διανύουμε.

patrasevents.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...