Παυλόπουλος σε Μοσκοβισί: Κινδυνεύει η Ευρώπη με την Ελλάδα εκτός ευρώ

Παυλόπουλος σε Μοσκοβισί: Κινδυνευει η Ευρώπη με την Ελλάδα εκτός ευρώ

«Η διακινδύνευση της θέσης της Ελλάδας στο ευρώ συνιστά διακινδύνευση της Eυρωζώνης» προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσφωνώντας τον Πιερ Μοσκοβισί. Ο επίτροπος της ΕΕ χαρακτήρισε «αδιανόητο» να είναι η Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, αλλά πρόσθεσε: «Θα είμαι φίλος απαιτητικός».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε με θερμά λόγια τον επίτροπο της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί στο προεδρικό μέγαρο και τον παρασημοφόρησε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος.

«Σας απονέμω το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Φοίνικα, ως επίτροπος έχετε συμβάλει τα μέγιστα για υπεράσπιση της ενότητας της ΕΕ και του σκληρού πυρήνα της. Η δράση σας πολύ θετική για τη χώρα μου» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σημείωσε με νόημα: «Η διακινδύνευση της θέσης της Ελλάδας εντός ευρώ είναι διακινδύνευση της ίδιας της ευρώ ζώνης. Ασκείτε, λοιπόν, στον ανώτατο βαθμό τα καθήκοντά σας».

Απαντώντας στην προσφώνηση ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε πως «είναι αδιανόητο να φανταστούμε την Ελλάδα εκτός της καρδιάς της ευρωζώνης». Δεσμεύτηκε πως «αυτή τη μάχη που διεξαγάγω εδώ και χρόνια θα συνεχίσω να την δίνω» και τόνισε: «Η Ελλάδα είναι σαν τον φοίνικα, επιδεικνύει πάντα το θάρρος με τους ηγέτες της. Θα ρίχνω λοιπόν πάντα γέφυρες με τις Βρυξέλλες αλλά θα είμαι ένας φίλος απαιτητικός».

1

1

1

1111

1

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/270813-Paylopoylos-se-Moskobisi-Kindyneyei-e-Eyrope-me-ten-Ellada-ektos-eyro ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...