Πειρατές κατέλαβαν τάνκερ και κρατούν οκτώ ομήρους

Σε φορτηγό πλοίο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το οποίο κατέλαβαν, κρατώντας ομήρους τους οκτώ ναύτες που απάρτιζαν το πλήρωμά του, άπαντες με καταγωγή από τη Σρι Λάνκα, εφόρμησαν Σομαλοί πειρατές.

Όπως έγινε γνωστό, το πλοίο Aris 13, το οποίο ανήκει σε εταιρεία με έδρα τον Παναμά, μετέφερε πετρέλαιο των Αραβικών Εμιράτων, από το Τζιμπουτί, στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

Το φορτηγό πλοίο οδηγήθηκε από τους πειρατές κοντά στην ημιαυτόνομη περιοχή της Αλούλα. Στο σημείο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιβιβάστηκαν ακόμη περισσότεροι οπλισμένοι άνδρες, ενώ είναι άγνωστη η τύχη των οκτώ ναυτικών από τη Σρι Λάνκα.

Η πειρατεία στην περιοχή είχε αντιμετωπιστεί για τουλάχιστον πέντε χρόνια, καθώς η τελευταία ενέργεια ήταν καταγεγραμμένη το 2012. «Είχαν να βγουν στον ωκεανό πολλά χρόνια», δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής, ο οποίος ζήτησε από τους διεθνείς οργανισμούς να επέμβουν και να μην επιτρέψουν την επέκταση της δράσης των πειρατικών αυτών συμμοριών.

Το Aris 13 καταλήφθηκε από τους πειρατές τη Δευτέρα. Την Τρίτη δόθηκε σήμα και επιβεβαίωθηκε η πειρατεία. Τη Δευτέρα, το σήμα του είχε εντοπιστεί δύο φορές. Από εκείνη τη στιγμή, έχει χαθεί το στίγμα του.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/275030-Peirates-katelaban-tanker-kai-kratoyn-okto-omeroys ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...