«Περί σώματος…» στο θέατρο Olvio

«Περί σώματος…» στο θέατρο Olvio

Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας

Πως μπορεί ο Πλάτωνας να εμπνεύσει εν ετη 2018 μια χοροθεατρική περφόρμανς; Η απάντηση επί σκηνής. H χοροθεατρική παράσταση της Στέφανι Τσάκωνα «Περί σώματος…» θα παρουσιαστεί στο Olvio, για τέσσερις μόνο παραστάσεις: Σάββατο 6 , Κυριακή 7, Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Οκτωβρίου.

Τα σώματα στο χώρο δημιουργούν εσωτερικά και εξωτερικά τοπία στην παράσταση της Στέφανι Τσάκωνα «Περί σώματος…». Μια παράσταση με χορό, κίνηση και λόγο που πραγματεύεται το ανθρώπινο σώμα, τη γέννηση, τον έρωτα, τον θάνατο, την ντροπή, την ομορφιά και την ασχήμια, το γήρας.

ndmtggh

Αναφέρεται στο εύθραυστο του σώματος, την παραμόρφωση του, στον ναρκισσισμό και την κοινωνική καθοδήγηση μέσω προτύπων. Έμπνευση υπήρξε το κείμενο “Τίμαιος” του Πλάτωνα. Στο εν λόγω χοροθεατρικό έργο υπάρχει η αίσθηση του σύγχρονου και του αιώνιου. Τα 5 στοιχεία της φύσης: η φωτιά, η γη, το νερό, ο αέρας και ο αιθέρας (πεμπτουσία) δημιουργούν έναν άνθρωπο-σύμβολο.

Εκείνος κινείται από ένα κατώτερο επίπεδο σε ένα ανώτερο. Ένας συμπαντικός χορός συνδέει τον μικρόκοσμο (ανθρώπινο σώμα) με τον μακρόκοσμο (σύμπαν). Θα ακουστούν ποιήματα των Κ.Π. Καβάφη, Τίτου Πατρίκιου και της Στέφανι Τσάκωνα.

Συντελεστές: Σύλληψη-Χορογραφία – Σκηνοθεσία: Στέφανι Τσάκωνα Σκηνικά-Κουστούμια: Γιούλη Γαροφαλάκη

Σχεδιασμός Φώτων: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Μουσική Επιμέλεια: Στέφανι Τσάκωνα

Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Σταυροπούλου

Σχεδιασμός αφίσας: Ανθή Γιαννακοπούλου

Παραγωγή: ΦΩΣ art

Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά: Κρισάνα Αλεφαντινού, Μαριλού Ανδρίκου, Πετρίνα Γιαννάκου, , Καλλιόπη Καραμάνη, Λευτέρης Καταχανάς, Νεκτάριος Ράμιας

Ακούγεται η φωνή του Χριστόδουλου Στυλιανού

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITISMOS/343861-Peri-somatos-sto-theatro-Olvio ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...