Περικλής Παπαποστόλου: Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας.Συνέντευξη στην εφημερίδα “ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ”

papapostolouΟ πρωτεργάτης της φετινής πορείας του Ατρόμητου Αντιρρίου Περικλής Παπαποστόλου, που προσφέρει τις υπηρεσίες του ως παίκτης και προπονητής, οδηγώντας τον στο δρόμο της επιτυχίας, μίλησε στην εκπομπή “ΣΠΟΡ στις 12” του Χρήστου Στούμπου στον ραδιοφωνικό σταθμό “Δυτικά 96.1 FM”. Αναφέρθηκε στην πορεία πρωταθλητισμού που κάνει, για τις αντοχές της ομάδας του Αντιρρίου σ’ αυτή την πορεία, για το επίπεδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αλλά και τον Παναιτωλικό στον οποίο αγωνίστηκε δύο σεζόν.

Ο Ατρόμητος βρίσκεται στην κορυφή με πέντε βαθμούς περισσότερους από Όμηρο και Ναυπακτιακό που ισοβαθμούν στη 2η θέση, ενώ αύριο έχει εξασφαλισμένο ένα ακόμα τρίποντο. Αν και άρχισε τη χρονιά ως αουτσάιντερ, μετατράπηκε σύντομα σε πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Περικλής Παπαποστόλου μίλησε αρχικά για τη δουλειά που έγινε για να έρθουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα: «Ο Ατρόμητος δεν ξεκίνησε για μεγάλα πράγματα ειδικά φέτος που αποδυναμωθήκαμε. Προσπαθήσαμε να παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο, μαθαίνοντας τα βασικά του στοιχεία του. Επιδιώξαμε να φτιάξουμε τη νοοτροπία μας και να περάσουμε κάποια πράγματα ειδικά στα νέα παιδιά. Αποδώσαμε καλό ποδόσφαιρο, χωρίς να έχουμε καθόλου άγχος. Τα παιδιά έχουν δουλέψει από πέρσι και γι’ αυτό δέσαμε γρήγορα φέτος. Αυτό ήταν το όπλο μας, που βοήθησε την ομάδα να φτάσει εκεί που είναι».

Για το αν θεωρεί ότι η ομάδα του είναι ακόμα αουτσάιντερ: «Δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου. Παίζοντας χωρίς άγχος και αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο στις περισσότερες περιπτώσεις, για το επίπεδο της κατηγορίας, φτάσαμε εδώ. Προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι και όπου μας βγάλει. Στο ποδόσφαιρο σήμερα είσαι πρώτος, σε δύο αγωνιστικές είσαι δεύτερος και τρίτος».

Για το αν η ομάδα του αντέχει τον πρωταθλητισμό και αν αυτός ο προβληματισμός μπαίνει στις συζητήσεις που γίνονται με διοίκηση και παίκτες: «Μην κρυβόμαστε. Είναι δύσκολο γα μια ομάδα όπως ο Ατρόμητος να ανταπεξέλθει. Πρέπει να περάσει από έναν Γολγοθά, να κατακτήσει το πρωτάθλημα, να παίξει μπαράζ με άλλους πρωταθλητές. Μπορεί να φτάσει έως εκεί και να μην καταφέρει ν’ ανέβει κατηγορία. Αλλά αν φτάσουμε εκεί, ξέρουμε ότι οι πόροι είναι περιορισμένοι. Η εποχή είναι δύσκολη, αλλά παρόλα αυτά, οι άνθρωποι που είναι κοντά στην ομάδα χρόνια, ο Γιάννης  και ο Λάμπρος Παπαδόπουλος, αλλά και όσοι τους πλαισίωσαν φέτος, προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο γίνεται. Έχω κάνει συζητήσεις μαζί τους και αυτό που μου είπαν είναι “προχωράμε και όπου φτάσουμε”. Αν με το καλό φτάσουμε ως εκεί την άνοιξη και η ομάδα ανέβει κατηγορία, δεν ξέρω αν θα μπορέσει να σταθεί. Αν θα βρεθεί κάποιος να συντηρήσει την ομάδα σε μεγαλύτερη κατηγορία. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι άνθρωποι της ομάδας σήμερα έχουν όνειρα, θέλουν να δουν τον Ατρόμητο ψηλά, αλλά δεν γνωρίζουμε αν μπορεί να σταθεί σε μεγαλύτερη κατηγορία. Όλοι ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν».

Για τους ανταγωνιστές στη διεκδίκηση του τίτλου Ναυπακτιακό και Όμηρο είπε: «Παίξαμε και με τις δύο. Τον Όμηρο τον κερδίσαμε, με τον Ναυπακτιακό πήγαμε ισοπαλία. Είναι πολύ καλές ομάδες και ειδικά ο Αστέρας, που έχει μια ιστορία. Και ο Όμηρος έχει τη δική του ιστορία, όπως και όλες οι ομάδες έχουν την ιστορία τους. Το έχω ξαναπεί και παρεξηγήθηκα. Κάθε άνθρωπος, κάθε ομάδα έχει την ιστορία της και είναι σεβαστή, όποια κι αν είναι. Για μένα προσωπικά ο Ναυπακτιακός δεν έχει “δέσει” ως ομάδα, αλλά δεν μπορεί να μην μιλάει για άνοδο. Μέχρι εκεί μπορώ να μιλήσω εγώ, άλλοι είναι αρμόδιοι. Και ο Ναυπακτιακός και ο Όμηρος είναι πολύ καλές ομάδες, αλλά και άλλες που βρίσκονται πιο πίσω, όπως ο Αχελώος Αγγελοκάστρου και ο Κεραυνός Γαβαλούς».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας: «Είναι ένα αμφίρροπο και πολύ καλό πρωτάθλημα φέτος. Κάθε χρόνο το επίπεδο της κατηγορίας γίνεται καλύτερο. Παίκτες κάποιας αξίας δεν μπορούν να παίξουν ψηλότερα και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο τοπικό ανεβάζοντας το επίπεδο της Α’ κατηγορίας».

Για την προσφορά των παραγόντων και τις δυσκολίες της εποχής: «Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την κάψα για το ποδόσφαιρο, αλλά στο φινάλε γιατί να βάλουν τα χρήματά τους; Εγώ δίνω συγχαρητήρια στους ανθρώπους αυτούς που πλαισιώνουν τις ομάδες των ερασιτεχνικών κατηγοριών, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε ποδόσφαιρο. Χωρίς πόρους και καμία βοήθεια συντηρούν τις ομάδες, δίνοντας την ευκαιρία σε νέα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο και να πάνε σε παραπάνω κατηγορίες. Το επίπεδο είναι ψηλό και για να έχει συνέχεια πρέπει να βοηθήσουμε όλοι.

Για τις αθλητικές υποδομές που υπάρχουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου: «Δεν έπρεπε να υπάρχουν το 2013 γήπεδα στην Α’ κατηγορία που να μην έχουν μπάνια, να μην διαθέτουν αποδυτήρια. Να χρειάζεται να περάσεις δρόμο στο ημίχρονο για να φτάσεις στ’ αποδυτήρια και να φοβάσαι μην σε πατήσει αυτοκίνητο. Πως θα στείλεις το παιδί σου να παίξει ποδόσφαιρο;  Είναι πρόοδος που γίνονται τα παιχνίδια σε γήπεδα με χόρτο, ξέρω ότι η Ένωση προσπαθεί αρκετά. Αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά».

Για τον Παναιτωλικό: «Με τον Παναιτωλικό δέθηκα πολύ. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους στο Αγρίνιο που μου πρόσφεραν αυτό που έζησα σε λίγες ομάδες. Την αγάπη τους. Είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Αγάπησα αυτό που έκανα, όπου και αν πέρασα, αλλά στο Αγρίνιο ήταν κάτι ιδιαίτερο. Ο κόσμος έχει τόση αγάπη για την ομάδα, αν και πολλές φορές λειτουργούσαν κάπως ανασταλτικά για εμάς τους ποδοσφαιριστές. Και εμείς θέλαμε να δούμε τον Παναιτωλικό ψηλά. Άλλωστε και στο Αγρίνιο και στην Αιτωλοακαρνανία, ποιος δεν το ήθελε; Ο Παναιτωλικός πρέπει να βρίσκεται και έχει όλες τις προϋποθέσεις. Το προπονητικό του κέντρο δεν το έχουν ομάδες που βρίσκονται είκοσι χρόνια στην Α’ Εθνική. Με τον κ. Κωστούλα έχει φτάσει σε σύντομο διάστημα σε επίπεδο που άλλες έφτασαν σε είκοσι, εικοσιπέντε χρόνια. Με ομαδική δουλειά μπορεί να επιστρέψει και το σημαντικότερο είναι να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, να μην γίνει ασανσέρ. Μπορεί να το κάνει».

Εφημερίδα “ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...