Περισσότεροι από 11.000 αστυνομικοί θα περιπολούν στην εθνική επέτειο της Γαλλίας

Περισσότεροι από 11.000 αστυνομικοί θα περιπολούν στην εθνική επέτειο της Γαλλίας

Μεγάλη κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή στη Γαλλία. Περισσότεροι από 11.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες αναμένεται να βρίσκονται στους δρόμους για τις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου. Στην παρέλαση που παραδοσιακά γίνεται στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι, θα παραστεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που καθιστά τη δουλειά των αστυνομικών αρχών ακόμα πιο δύσκολη.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Μισέλ Ντελπουές, αρνήθηκε να περιγράψει λεπτομερώς τα μέτρα που προτίθεται να λάβει στο πλαίσιο της άφιξης του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους που αναμένεται στο Παρίσι από την Πέμπτη. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι συνιστά μια «σημαντική πρόκληση», που αποτέλεσε το αντικείμενο «του κοινού σχεδιασμού ασφαλείας μεταξύ των αμερικανικών και γαλλικών ομάδων».

Συνολικά, 3.500 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κληθούν να διαφυλάξουν την ασφάλεια της παρέλασης, με τη συνδρομή 2.500 πυροσβεστών. Στο κέντρο του Παρισιού, θα αναπτυχθούν περίπου 3.000 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας.

Κάθε είσοδος στην ζώνη εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας περιμετρικά των Ηλυσίων Πεδίων θα προστατεύεται από «κιγκλιδώματα ή οχήματα που θα προφυλάσσουν το πλήθος από το ενδεχόμενο μια επίθεσης με αυτοκίνητο» εξήγησε ο Μισέλ Ντελπουές, υπενθυμίζοντας τις πιο πρόσφατες επιθέσεις στην πρωτεύουσα.

Επιπλέον, ένα σύστημα για την αποτροπή πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που χρησιμοποιήθηκε ήδη τα τελευταία δύο χρόνια, έχει τεθεί σε λειτουργία, με δυνατότητες ανίχνευσης και παρεμβολής των αεροσκαφών και στόχο την «αναχαίτισή» τους. Επιπροσθέτως, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που διέθεσε η πολεμική αεροπορία, θα επιτρέπει να υπάρχει «μια γενική εικόνα, και να παρακολουθούνται ευρύτερα οι μετακινήσεις του πλήθους».

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/292419-Perissoteroi-apo-11-000-astynomikoi-tha-peripoloyn-sten-ethnike-epeteio-tes-Gallias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...