Περιφέρεια – Αυστηρός έλεγχος, σε καθημερινή βάση, στη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων

periferiaΕντολή για καθημερινό, πλέον, και σε βάθος έλεγχο της λειτουργίας των δυο πυρηνελαιουργείων στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, ώστε να διακριβώνεται σε ημερήσια βάση η πιστή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, έδωσε στο Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά τα έντονα φαινόμενα δυσοσμίας που παρατηρήθηκαν από την Κυριακή και μετά.

Επί της ουσίας το ΚΕΠΠΕ εγκαθίσταται στην ΒΙ.ΠΕ. ώστε από κοντά να παρακολουθεί την λειτουργία των δυο μονάδων.

Ήδη από την έναρξη της φετινής ελαιοκομικής περιόδου οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή ελέγχοντας συνεχώς την λειτουργία των δυο μονάδων, η δε έντονη δυσοσμία που ήταν αισθητή το απόγευμα της Κυριακής οφειλόταν εν πρώτοις στις καιρικές συνθήκες (χαμηλό βαρομετρικό, άπνοια) που ευνοούσαν την εκδήλωση του φαινομένου και ακολούθως στο γεγονός της ταυτόχρονης λειτουργίας των δυο πυρηνελαιουργείων.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης έδωσε εντολή να λειτουργούν, πλέον, ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ τα δυο πυρηνελαιουργεία μέχρι το τέλος του κύκλου επεξεργασίας του ελαιοπυρήνα.

Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και υπέρβαση ορίων θα δρομολογηθεί η άμεση διακοπή λειτουργίας των δυο μονάδων.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...