Περιφέρεια – Πρωτοβουλία για την εξομάλυνση της ανεργίας των νέων – Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων

Περιφέρεια - Πρωτοβουλία για την εξομάλυνση της ανεργίας των νέων - Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων

Κατά την 99η Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαϊκές Περιφέρειες με ψήφισμά τους ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θεσπιστούν εγγυήσεις για τη νεολαία, με στόχο την αύξηση του ποσοστού απασχόλησης των νέων και απευθύνουν έκκληση για την εισαγωγή και την υλοποίηση προγραμμάτων παροχής εγγυήσεων για τη νεολαία έως τον Ιανουάριο του 2014 το αργότερο.

Η Επιτροπή Περιφερειών συμφωνεί ότι, εν τη απουσία συγκεκριμένης πρόβλεψης για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων παροχής εγγυήσεων για τη νεολαία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η πρωτοβουλία θα πρέπει να συγχρηματοδοτείται με τη χρήση μέσων της Πολιτικής Συνοχής, ιδίως δε του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ). Ως εκ τούτου, συνιστά να μην γίνουν περικοπές στον προϋπολογισμό της Πολιτικής Συνοχής στο πλαίσιο του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου για την περίοδο 2014-2020.

Στο περιθώριο των εργασιών της Ολομέλειας της ΕτΠ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων, κ. Giuseppe Porcaro, όπου συμφώνησαν ότι η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας των νέων στην Ε.Ε. σε απαράδεκτα υψηλό επίπεδο και πως η αντιμετώπιση ενός πολύπλευρου προβλήματος όπως αυτό της ανεργίας των νέων, απαιτεί επειγόντως συντονισμένη και ολοκληρωμένη πολιτική προσπάθεια. Στη συνάντηση μετείχε και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Η ανεργία των νέων είναι ιδιαίτερα υψηλή σε κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος σοβαρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς, όπως η Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας και συνέχισε «Ως εκ τούτου, ζητάμε την εστιασμένη υποστήριξη αυτών των κρατών μελών για την αντιμετώπιση της πρόκλησης για κατάρτιση και υλοποίηση προγραμμάτων παροχής εγγυήσεων για τη νεολαία σε εθνικό επίπεδο, όπως προβλέπεται για παράδειγμα στο Σύμφωνο Ανάπτυξης του Ιουνίου 2012».

Ο κ. Κατσιφάρας κάλεσε τον κ. Giuseppe Porcaro να επισκεφτεί την περιοχή της Δυτικής Ελλάδς που πλήττεται καίρια από την ανεργία των νέων, ώστε να συντονίσουν τη δράση τους.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...