Περιφέρεια – Στο ΕΣΠΑ έργα ανάπλασης στις συνοικίες της Πάτρας Βλατερό, Γούβα και σε Δασύλλιο και Καβουκάκι

Με ποσό ύψους 8,3 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκε σήμερα το πρωί στο Πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων του ΕΣΠΑ, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, το έργο «Ολοκληρωμένη παρέμβαση αστικής ανάπτυξης Πάτρας». Το έργο, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Περιφερειάρχη, «αφορά στην αναβάθμιση μιας εξαιρετικά υποβαθμισμένης περιοχής του Δήμου Πατρέων», που περιλαμβάνει τμήμα της συνοικίας Βλατερού, τμήμα της συνοικίας Γούβας και τμήματα των λόφων Δασύλλιο και Καβουκάκι.

«Πρόκειται για μια παρέμβαση που θα αλλάξει άρδην την εικόνα αυτών των συνοικιών και παράλληλα θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι το Πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων, που συγχρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους, συνιστά μεγάλη ευκαιρία για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στον αστικό ιστό πόλεων της Περιφέρειας.

Με το πρώτο υποέργο της παρέμβασης προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών ανάπλασης στην εν λόγω περιοχή, με επιλεγμένες παρεμβάσεις που στοχεύουν στην βελτίωση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος. Στην περιοχή του Βλατερού θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια και πεζόδρομοι, καθιστικοί χώροι και χώροι πρασίνου και έργα υποδομής (ύδρευσης και αποχέτευσης) από την ΔΕΥΑΠ στις οδούς Σατωβριάνδου, Καραϊσκάκη έως Ανδρούτσου, Πουκεβίλ έως Σατωβριάνδου, πεζόδρομος παράλληλα με την Κανακάρη, Σίφνου, Ροδόπης, Υψηλάντου (από Σατωβριάνδου έως Δασύλλιο) και προέκταση της Σατωβριάνδου, από Ανδρούτσου έως Δασύλλιο.

Στην περιοχή της Γούβας θα κατασκευαστούν, ομοίως, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια, επενδύσεις κλιμάκων, νέος ηλεκτροφωτισμός, καθιστικοί χώροι και χώροι πρασίονου, παιδική χαρά, υπαίθριος χώρος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και κοινόχρηστοι χώροι καθώς και έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στις οδούς Φιλελλήνων, Άστιγγος, Κέρκυρας, Πάρνηθας, Υμηττού, Νόρμαν και Μαινάλου.

Στο Καβουκάκι θα δημιουργηθούν μονοπάτια περιπάτου, κοινόχρηστοι χώροι και παιδική χαρά, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, χώροι πρασίνου και έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στο τέρμα της οδού Νόρμαν.

Τέλος, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, στο Δασύλλιο θα διαμορφωθούν δυο δασικά μονοπάτια, θα γίνει δενδροφύτευση, έργα προστασίας των πρανών και βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού.

Επίσης, το δεύτερο υποέργο προβλέπει την υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων ηλεκτροδότησης σε όλη την περιοχή της παρέμβασης. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Πατρέων και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου έχει καθοριστεί στους 35 μήνες.    

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι χρειάζεται ταχύτητα, μεθοδικότητα και πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ώστε να αξιοποιηθούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ οι πόροι του ΕΣΠΑ. Το Πρόγραμμα πλέον κυλάει με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς τόσο σε ό,τι αφορά στις εντάξεις όσο και στο σκέλος των συμβασιοποιήσεων και της απορρόφησης πόρων», ανέφερε στη δήλωση του ο Περιφερειάρχης.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...