Περιφέρεια – Τα έργα που ενέκρινε στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή

Στην έγκριση των τευχών δημοπράτησης και στην συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού για την δεύτερη φάση του έργου κατασκευής κοινού υποθαλάσσιου αγωγού για τους Βιολογικούς Καθαρισμούς Ανδραβίδας, Λεχαινών και Τραγανού προχώρησε κατά την συνεδρίαση της την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνεκλήθη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Γεωργιόπουλου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 947.100 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ και όπως τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος η συμβολή του στην προστασία της περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση των αστικών υποδομών θα είναι καίρια για ολόκληρη την περιοχή.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας προχώρησε, επίσης, στην έγκριση του αποτελέσματος δημοπρασίας για το έργο της κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στον χείμαρρο «Ξυλοκέρα», στο Πλατάνι του Δήμου Πατρέων, με προϋπολογισμό 400.000 ευρω. Έργο που θα θωρακίσει την περιοχή η οποία, ως γνωστόν, το περασμένο καλοκαίρι δοκιμάστηκε από μεγάλη πυρκαγιά.

Ακόμα, η Επιτροπή, ύστερα από εισήγηση του κ. Γεωργιόπουλου, ενέκρινε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για το έργο συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών στην επαρχιακή οδό Διάσελο – Ερυμάνθεια- Καλέντζι – Γελαδινό, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, με προϋπολογισμό ύψους 800.000 ευρώ.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής πήραν μέρος τα μέλη της Χριστίνα Σταρακά, Σάββας Αυγέρης, Γ. Σκαρμούτσος, Νίκος Μιχαλόπουλος, Ανδρέας Μαρίνος και Κώστας Καρανίκας.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...