Συνάντηση εργασίας για τη συγκρότηση του Περιφερειακού Δικτύου Τουρισμού (Regional Network) στη Ναύπακτο, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «CI-NOVATEC – Πελατειακή Ευφυΐα για Καινοτόμα Τουριστικά Οικοσυστήματα-Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism ECosystems». Οι συμμετέχοντες έχουν κληθεί να προσέλθουν στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα Ναυπακτίας, στην πλατεία Λιμένος.

Στο Περιφερειακό Δίκτυο θα συμμετέχουν ο Δήμος Ναυπακτίας, οι υπεύθυνοι λειτουργίας των Αρχαιολογικών Χώρων, Μουσείων, όπως και άλλων ευρέως αναγνωρίσιμων σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων του τουρισμού, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πολιτιστικών συλλόγων και αθλητικών σωματείων. Στη διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστεί επίσης το Πρωτόκολλο Συνεργασίας και το Καταστατικό, μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των μελών του δικτύου.

Στόχος του έργου, στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος, είναι η καταγραφή και η αξιολόγηση των εμπειριών των επισκεπτών σε σχέση με τις υπηρεσίες που λαμβάνουν στο επίπεδο των προορισμών τους. Θα λειτουργεί από ένα Περιφερειακό Δίκτυο σε Αρχαία Ολυμπία, Καλάβρυτα και Ναύπακτο που θα κινητοποιεί τις τοπικές συνέργειες τουρισμού, με «πρωταγωνιστή» τον ίδιο τον επισκέπτη. Μέσω μιας εφαρμογής καινοτόμου μεθοδολογίας, θα γίνεται η συλλογή δεδομένων βιωματικής εμπειρίας, βάσει αποτελέσματος από τον πελάτη – επισκέπτη. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η συλλογή ποιοτικών δεδομένων από το χρήστη των υπηρεσιών, δηλαδή του επισκέπτη – τουρίστα. Τα στοιχεία αυτά, αφού αξιολογηθούν, θα χρησιμοποιηθούν για τη διευκόλυνση επιχειρηματικών και πολιτικών αποφάσεων.

Το έργο CI-NOVATEC

Στο εταιρικό σχήμα του ευρωπαϊκού έργου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι επικεφαλής εταίρος και συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών), η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφέρεια Πουλίας στην Ιταλία, το Επιμελητήριο του Μπάρι και οι συνδεόμενοι εταίροι που είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Επιμελητήριο του Μπρίντεζι. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...