Περιφερειακό Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού. Φωτό από τα σχολεία που συμμετείχαν

ΟΛΟΙΜε δύο αργυρά μετάλλια και μια πρόκριση στα τελικά του Πανελληνίου Ομαδικού σχολικού πρωταθλήματος της Ερέτριας επέστρεψε η πολυπληθής αποστολή των Ναυπάκτιων μαθητών-σκακιστών από τους Περιφερειακούς αγώνες που διεξήχθησαν την προηγούμενη Κυριακή στο «κτήμα  Διαμαντή» λίγο έξω από την Πάτρα.
Σε αυτούς συμμετείχαν  74 ομάδες και περίπου 380 μαθητές και μαθήτριες  από τις σχολικές μονάδες των  νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Κεφαλληνίας
Στα Δημοτικά την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα του Αρσακείου επικρατώντας στις λεπτομέρειες 2,5 – 1, 5  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου (Κ. Κούρογλου, Β. Κρίτσας, Γ. Κωτσόπουλος, Ε. Μπανιά , Γ. Κρίτσας) το οποίο  κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 6 νίκες σε 7 αγώνες εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πρόκριση στα τελικά του Πανελληνίου Ομαδικού σχολικού πρωταθλήματος της Ερέτριας. Στη τρίτη θέση  τερμάτισε η ομάδα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου (Ν. Ρουγκάλας, Καπεντζώνης, Δρίβας, Μηνοπούλου), η οποία   με 2 νίκες και 5 ισοπαλίες  κατέλαβε την 8η θέση. Στην 23η θέση βρέθηκε η ομάδα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου (Μαυρομύτης, Μαστροκώστας, Θεοδωροπούλου, Σμπούκη),  την 37η  θέση κατέκτησε  η τριμελής ομάδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου (Ζησιμόπουλος Αχ., Καλδάνης, Ζησιμόπουλος Χ.) και την 40η η νεανική ομάδα του Δημοτικού σχολείου Λυγιάς (Αθανασόπουλος, Δημητρόπουλος, Βασιλοπούλου, Βλάσι)
Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε κοινό όμιλο.Επιτυχία εδώ θα πρέπει να θεωρηθεί η δεύτερη θέση που της έδωσε και το αργυρό μετάλλιο την οποία κατέκτησε  το 1ο ΓΕΛ Ναυπάκτου (Λουκόπουλος, Σμπούκης, Φούντας, Δρίβα), ενώ στα Γυμνάσια την καλύτερη παρουσία είχε το 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου (Βασιλόπουλος, Κατσιγιάννη, Μιζεκιάρι Σ., Μιζεκιάρη Μ.) που κατέλαβε την 6η θέση. Την 8η θέση κατέλαβε το 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου (Νικόπουλος, Ασλανίδης, Χαντζής, Νικοπούλου, Μασίνας) και την 11η το 3ο Γυμνάσιο (Βασιλοπούλου, Πράπα, Μαυρέλης, Ρουγκάλα, Στάικος).  Τέλος την 4η θέση κατέλαβε στα Λύκεια η Β ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου (Τσαγκανός, Τσούνης, Στάικος, Παντελίδη) και ακολούθησε η τριμελής Β ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου (Φούντας, Πράπας, Βίσας).
Την πρόκριση στην τελική φάση των Πανελληνίων Ομαδικών Σχολικών Πρωταθλημάτων κέρδισαν  οι 4 πρώτες ομάδες στα Δημοτικά στις οποιες συμπεριλαμβάνεται η ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, οι 3 πρώτες ομάδες στα Γυμνάσια και η πρώτη ομάδα του Λυκείου.
Η διοίκηση πάντως του ΑΣΟΝ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τη Δημοτική αρχή η οποία συνέβαλε οικονομικά για να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης με λεωφορείο τόσο στο Ατομικό όσο και στο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει πολυπληθής εκπροσώπηση από την πόλη μας καθώς και τις δύο Κυριακές δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από τους Ναυπάκτιους μαθητές σκακιστές. Έτσι  εκτός από τις επιτυχίες όλα τα παιδιά που συμμετείχαν απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες οι οποίες θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για να ασχοληθούν ακόμη περισσότερο με το σκάκι στη συνέχεια.
Ομαδικό Κύπελλο ΕΣΣΠ
Ξεκινά  αυτή την Κυριακή και η πρώτη φάση του Κυπέλλου της ΕΣΣΠ.  Δεκαέξι ομάδες δήλωσαν συμμετοχή, ενώ δεν θα συμμετάσχουν από τα ενεργά σωματεία, η Ένωση Κυπρίων, η ΓΕ Αγρινίου και  ο ΣΣ Κεφαλληνίας. Όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου στις 11.00 με τον ΑΣΟΝ Έπαχτος να υποδέχεται  στην έδρα του σε αγώνα νοκ άουτ τον Προμηθέα Πατρών.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...