Πετρόπουλος: Έρχονται διορθώσεις στις εισφορές για τα μπλοκάκια

Θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά τις εισφορές, που επιβάλλονται στα «μπλοκάκια», καθησύχασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στον Real Fm, για το θέμα της σημαντικής αύξηση των εισφορών, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν την Παρασκευή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ,  τόνισε ότι εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να παραμείνει ο ασφαλισμένος εντός του συστήματος και να μη βγαίνει.

Ο αρμόδιος υφυπουργός, τόνισε ότι «συνολικά εκείνο που στηρίζουμε είναι το ασφαλιστικό σύστημα που αν καταρρεύσει, κανείς δεν επιβιώνει. Αν για λίγες μέρες μόνο καθυστερήσει να καταβληθεί η σύνταξη σε κάποιο κλάδο, καταρρέει όλη η οικονομία από άποψη αβεβαιότητας και ψυχολογικού αρνητικού κλίματος. Επομένως όλοι έχουμε κοινό συμφέρον να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Είναι γεγονός ότι κάποιοι μπορεί να επιβαρύνονται σε σχέση με άλλους».

Απαντώντας σχετικά με το ποιες διορθωτικές κινήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση, ο κ. Πετρόπουλος, διευκρίνισε ότι «σε κάθε περίπτωση, εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να παραμείνει ο ασφαλισμένος εντός του συστήματος και να μη βγαίνει.

Και αυτή ήταν η λογική όλου του οικοδομήματος που κτίσαμε για τις ασφαλιστικές εισφορές. Και γι’ αυτό προκύπτουν αυτές οι ωφέλειες, στον ΟΑΕΕ δηλαδή πλησιάζουν το 80% εκείνοι που καταβάλλουν την κατώτατη βάση εισφοράς».

Όπου και αν πραγματικά υπάρχει υπέρμετρη επιβάρυνση, ο ίδιος δήλωσε ότι πρέπει «να είναι βέβαιοι οι ακροατές ότι η κυβέρνηση, δεχόμενη την εισφορά που μπορούν να καταβάλλουν στο ύψος εκείνο που πραγματικά κατέβαλαν και στο παρελθόν, θα μπορεί να τους θεωρεί ενήμερους μέχρι να επιλυθούν τα σχετικά θέματα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...